Hrvatske ceste donijele odluku o odabiru izvođača za izgradnju druge faze spojne ceste Zabok – Krapina, vrijednu 71,7 milijuna kuna

DOBRA VIJEST: Radovi na dionici brze ceste od Svetog Križa Začretja do Lepajaca kreću početkom 2019. godine

Objavljeno: 02.12.2018. AB

– Nakon što je Vlada RH donijela odluku o osiguravanju 4,1 milijun kuna za Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, u petak je došla još jedna lijepa vijest, Hrvatske ceste donijele su odluku o odabiru izvođača za izgradnju II. faze spojne ceste Zabok – Krapina, dionica od Sv. Križa Začretja do Lepajaca u vrijednosti od 71.775.000 kuna (s PDV-om). Nakon što prođu žalbeni rokovi, radovi bi trebali započeti početkom 2019. godine – objavio je na svom Facebook profilu krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

Prva dionica

Naime, Zagorci još od izgradnje punog profila autoceste Zagreb – Macelj čekaju pravu alternativu za dionicu Krapina – Zabok, a tek je početkom travnja 2017. godine, otvorena dionica od Svetog Križa Začretja do Zabok, duga 6,2 kilometra i vrijedna 44 milijuna kuna. Uskoro, dakle početkom sljedeće godine, trebali bi početi radovi i na drugoj dionici, od Svetog Križa Začretja do krapinske Poslovne zone u Lepajcima, čime bi se Zagorcima vratila prometnica koju su izgubili izgradnjom autoceste.

“Sve ide svojim tokom”

Zadovoljstvo odabirom izvođača izrazio je i saborski zastupnik Žarko Tušek:
– Cijeli taj projekt ide svojim tokom, jer brzu cestu moramo dovesti do Krapine. Kod takvih velikih projekata uvijek se nešto može dogoditi u samoj fazi provedbe, ali bitno je da se donose političke odluke i da postoji kontinuitet. Veselim se što je tako i sa svim ostalim strateškim infrastrukturnim projektima u našoj županiji. Vlada RH radi svoj posao, sve ide svojim tokom. Radi se i gradi se – rekao je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba