U subotu je počelo 48. izdanje popularnog zagrebačkog malonogometnog turnira

Prvi dani “Kutije šibica” ponudili niz sjajnih utakmica i opravdali epitet “lige prvaka za malonogometaše”

Objavljeno: 26.11.2018. zagorjeinternational

U subotu je počelo 48. izdanje popularnog zagrebačkog malonogometnog turnira “Kutija šibica”, a već prvog dana gledatelji su u SD-u Dubrava mogli uživati u sjajnoj atmosferi i odličnim utakmicama. Bio je tu obračun MNK-a Oktogon i Sport Caffe Čibača – Župa dubrovačka – Argul, koji su stigli iz Dubrovnika i već na samom početku slavili s uvjerljivih 4:0.

Hat – trick Karabogdana

Dubrovčane je predvodio iskusni Ivica Karabogdan, nekad prvoligaški nogometaš koji je nastupao za Slaven Belupo, Zagreb i Inter, a utakmica je bila puno tvrđa i teža nego što bi se to dalo zaključiti iz ovakvog rezultata. Inače, Karabogdan je na utakmici upisao hat – trick. Uzbudljiv je bio i okršaj ekipa MNK Kobiljak i Zaba, koji je završio rezultatom 6:3, s time da su svih devet zgoditaka postigla dvojica igrača – za Kobiljak Hrvoje Skupnjak te Vinko Jurić za Zabu.
Drugog dana, utakmice su se nastavile u SD-u Trnsko, a odmah na početku gledatelji su dobili priliku pogledati pravi kvartovski hakl između Hers Popovec i Pizzerije “Viva”, koja je na kraju pobijedila s 4:1.
– Svima je želja igrati na Štefanje, kada je “Kutija” puna navijača, a kako nikad do sada nismo u tome uspjeli, nadamo se da je ova godina naša – poručili su malonogometaši Pizzerije “Viva” nakon pobjede.

Tražitelji azila

Isti dan je na glavnom turniru nastupila i momčad Croatian Red Cross All Star, sačinjena od tražitelja međunarodne zaštite iz zagrebačkog prihvatilišta, ali unatoč najavama i neskrivenim ambicijama, nogometaši iz Afganistana, Alžira, Iraka, Irana, Sirije i Nigerije nisu uspjeli napraviti korak dalje u odnosu na svoj premijerni prošlogodišnji nastup te su i ovog puta zaustavljeni na samom početku. Bolji od njih bili su nogometaši Garante, koji su u konačnici slavili s visokih 9:3. Od ostalih utakmica valja istaknuti i nastup MNK Čulin Mlin iz Livna, čiji su nogometaši bili bolji od ekipe Zapi Logi, koju su deklasirali rezultatom 4:0, od čega je dva zgoditka postigao Ivan Matan.
Preostale utakmice prvog kola, kao i drugo kolo glavnog i veteranskog turnira, nastavljaju se u prosincu, a 4. prosinca bi se trebale igrati i prve utakmice turnira za žene. Više o rasporedu utakmica, kao i sve ostale informacije o turniru, dostupne su na www.kutija-sibica.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba