Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj s Josipom Janžekom i Zlatkom Svrtanom iz PU krapinsko – zagorske nagradio šestero sudionika akcije “Dan ljubaznosti u prometu”

ZA PRIMJER DRUGIMA: Najljubazniji pregradski vozači su Mateja Barlović, Ana Krsnik, Nada Fišter, Željko Vdović, Ivan Vrbanc i Branko Pasariček

Objavljeno: 23.11.2018. zagorjeinternational

U četvrtak je u Gradskoj vijećnici Pregrade gradonačelnik Marko Vešligaj, zajedno s Josipom Janžekom i Zlatkom Svrtanom iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije, uručio prigodne poklone najljubaznijim vozačima u sklopu preventivne akcije “Dan ljubaznosti u prometu”, koja je u Pregradi provedena 26. rujna ove godine.

Tolerantniji odnosi

Nagrađeni su tako Mateja Barlović, Ana Krsnik, Nada Fišter, Željko Vdović, Ivan Vrbanc i Branko Pasariček.
Riječ je o akciji s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Akcija se provodila na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u gradu Pregradi, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, dok se, s druge strane, pješake poticalo da vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: “Hvala”. Ponašanje vozača i propuštanje pješaka bilježili su volonteri.

134 ljubaznih vozača

– Toga dana od 9 do 13 sati evidentirano je 134 ljubaznih vozača, među kojima je njih 18 prepoznato najljubaznijima, odnosno oni su propustili pješake na pješačkim prijelazima te su putem pozitivne neverbalne komunikacije i gestikulacije dodatno utjecali na osjećaj sigurnosti kod pješaka prilikom prelaska preko pješačkih prijelaza. Policijska uprava nakon toga je napravila provjeru preko evidencije kažnjavanja vozača i u obzir za nagrade ušli su oni koji nisu imali evidentiran nikakav prekršaj. Među njima slučajnim odabirom odabrano ih je šestero – rekao je Josip Janžek.
Najljubaznijima je čestitao i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji im je zahvalio na odgovornom ponašanju u cestovnom prometu, uz želju da se na takav način pojača osjećaj tolerancije između vozača i pješaka te da se poveća osjećaj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba