Program “Bajkaonice za 5“ za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi u Zaboku

Zahvaljujući kutiću za pripovijedanje, opremi i rekvizitima, djeca uživala u igraonici “Kutić slikovnica“ i bajci “Legenda o začaranoj šumi“

Objavljeno: 16.11.2018. zagorjeinternational

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra“, Društvo Naša djeca Zabok za one najmlađe i ove godine nastavlja s programom “Bajkaonice za 5“. Projekt već petu godinu zaredom u studenome, koji je proglašen mjesecom pripovijedanja, provode Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka NIVEA u suradnji s Društvima Naša djeca. Tako su u Zaboku za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi održane dvije “Bajkaonice“.

Pojavljivanje “coprnice“

Voditeljica “Bajkaonice“, volonterka DND-a Zabok Lorena Martinić, uz pomoć Sandre Benčić pripremila je dvije “Bajkaonice“ za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Prva je održana za djecu Igraonice “Kutić slikovnica“ u DND-u Zabok, a druga za učenike i učenice prvog razreda zabočke Osnovne škole K. Š. Gjalskog, kojima je ispripovijedana “Legenda o začaranoj šumi“. Zahvaljujući dobivenim rekvizitima, ali i pojavljivanju “coprnice“, djeca su uživala u priči, ali i u čarobnim napicima, a mogla su se okušati i u pripovijedanju i stvaranju svojih priča.

Nastavak “Bajkaonice“

– Program “Bajkaonice“ nastavit će se i dalje te će se organizirati za djecu male škole i ostale učenike i učenice Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog – najvila je koordinatorica programa “Bajkaonica“, tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Inače, svako Društvo Naša djeca na poklon je dobilo mobilni kutić za pripovijedanje, koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita. (ib)

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba