U Slanom Potoku, kod kapele sv. Martina, održano jubilarno deseto Martinjsko proštenje

Misno slavlje te blagoslov mladog vina i vinara predvodio biskup u miru, mons. Valentin Pozaić, a održan je i prigodni martinjski program

Objavljeno: 13.11.2018. zagorjeinternational

U organizaciji Udruge “Gornjostubička luč”, u Slanom Potoku je kod kapele sv. Martina i na prostoru Etno sela “Dišeća starina” u nedjelju održano jubilarno deseto Martinjsko proštenje. Program je započeo molitvom krunice i obilaskom oko oltara svetog Martina. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Valentin Pozaić, biskup u miru, u zajedništvu s vlč. Dubravkom Škrlin Hrenom, Nikolom Jurkovićem i Josipom Čuligom.

Domjenak i degustacija vina

Svećenici su blagoslovili stubičke vinare i vinogradare, a nakon mise održan je i prigodni martinjski program koji je predvodio “martinjski biskup” Željko Novosel.
Za sve prisutne organizatori su pripremili domjenak uz degustaciju mladih vina, a za glazbu se pobrinuo Tamburaški sastav Stubički zvon. Proštenje su organizirali Župa sv. Jurja mučenika, Općina Gornja Stubica, Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Udruga vinara i vinogradara “Peharček”, članovi Lovačkog društva “Orao”, Udruga branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” i drugi.

Gosti iz Slovenije

Nazočili su načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, podžupan občine Slovenske Konjice iz Republike Slovenije Peter Koren, član Turističnog društva Občine Slovenske Konjice Jože Fideršek, općinski vijećnici Gornje Stubice, mještani Slanog Potoka, Gornje Stubice i Gupčevog kraja te gosti s područja Krapinsko – zagorske županije, Zagreba i šire. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba