Međunarodni kickboxing turnir Kutina Open okupio 508 natjecatelja iz 64 kluba

Bedekovčanski “Zmajevi” u Zagorje donijeli sedam zlata i tri bronce, BTI Zabok zlato, srebro i broncu, a KBK Krapina zlato i broncu

Objavljeno: 12.11.2018. JJ

U subotu je održan Međunarodni kickboxing turnir, 20. Kutina Open 2018., u tatami disciplinama point fighting, light contact i kick light za sve dobne skupine, te u disciplinama ringa – full contact, low kick i K1 za juniore i seniore. Izvršni organizatori bili su Hrvatski kickboxing savez i domaćin, Kickboxing klub Kutina. Sudjelovalo je 508 natjecatelja iz 64 kluba i šest država.

Najbolji u kick lightu

Kickboxing klub Krapina imao je dvije predstavnice među mlađim kadetkinjama u point fightingu. Antonela Cesarec je u kategoriji do 47 kilograma, među 12 natjecateljica, zauzela prvo mjesto, pobijedivši Hanu Goretić iz Bihaća, Margaretu Mušnjak iz Karlovca i Leonardu Deak iz Zaboka. U kategoriji +47 kilograma, Nikolina Rebić je među 12 natjecateljica zauzela deveto mjesto. U istoj kategoriji, Antonela je pobijedila Petru Žmirić, a zaustavljena je u polufinalu od Bugarkinje Kaline Bojadijeve te je zauzela treće mjesto.
Kickboxing klub Zmaj iz Bedekovčine nastupio je s četiri natjecatelja u 10 startova u disciplinama point fighting (2), light contact (3) te kick light (5). Po uspješnosti, sa stopostotnim učinkom od pet nastupa i pet zlata, KBK Zmaj bio je najbolji klub Kupa u kick lightu, a po sveukupnoj uspješnosti je u konkurenciji 64 kluba, sa sedam zlata i tri bronce, završio na visokom sedmom mjestu. Prvi je bio Masaru Team iz Bugarske, drugi Pretorian Zadar, a treći Combat DSC iz Mađarske. Stjepan Sedak je proglašen najboljim juniorom kupa u light contactu.
U disciplini point fighting, u kojoj se natjecalo 296 natjecatelja iz 46 klubova, u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kilograma, Elena Ljubek je osvojila treće mjesto, a Ana Sovec treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma.
U light contactu, u konkurenciji 74 natjecatelja iz 31 kluba, Elena Ljubek je bila prva u svojoj kategoriji, a Ana Sovec treća, dok je Stjepan Sedak osvojio zlato u kategoriji juniora do 63 kilograma te je proglašen najboljim juniorom u light contactu.

Osvojila pehar

U kick lightu, u kojem se natjecalo 112 natjecatelja iz 41 kluba, prva su mjesta osvojili Elena Ljubek, u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kilograma, Ana Sovec,  u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma, Stjepan Sedak, u kategoriji juniora do 63 kilograma, te Ivan Bertić, u kategoriji juniora do 84 kilograma i u kategoriji seniora do 84 kilograma.

KBK Krapina, Zabok
KBK Krapina, Zabok

U Kutini su nastupili i članovi Kickboxing kluba BTI iz Zaboka, i to u kategoriji point fighting. Najbolji rezultat ostvarila je Helena Sandra Tkalčević, koja je bila prva u kategoriji juniorki do 65 kilograma, te je dobila pehar za najbolju juniorku turnira. Leonarda Deak je bila druga u kategoriji mlađih kadetkinja do 47 kilograma, dok je Lorena Zeba bila treća u kategoriji mlađih kadetkinja do 42 kilograma. Peta mjesta su osvojile Dona Vrhovec, u kategoriji djevojčica do 32 kilograma, Kiara Bratković, u kategoriji djevojčica +32 kilograma i Elena Čvek, u kategoriji mlađih kadetkinja do 37 kilograma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba