STIŽE NAM MARTINJSKI VIKEND, A S NJIME I STROŽE KONTROLE NA CESTAMA

ZAGORSKA POLICIJA APELIRA: Suzdržite se od vožnje pod utjecajem alkohola, kazne se kreću od 700 do 15.000 kuna

Objavljeno: 08.11.2018. zagorjeinternational

Tijekom nadolazećeg martinjskog vikenda, Policijska uprava krapinsko – zagorska će, kao i ostale policijske uprave u Republici Hrvatskoj, od 9. do 12. studenoga pojačano provoditi mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu. Aktivnosti će se provoditi koordinirano sa susjednim policijskim upravama na svim glavnijim prometnim pravcima, ali i na svim ostalim cestama.

Prometni propisi

Iz PU krapinsko – zagorske apeliraju na vozače da se suzdrže od ispijanja alkoholnih pića, odnosno, da poštuju prometne propise, jer se kazne za vožnju pod utjecajem alkohola kreću od 700 do 15 tisuća kuna. Savjetuju da se u društvu odaberu vozači koji tijekom proslave Martinja neće konzumirati alkoholna pića i koji će svoje prijatelje sigurno dovesti svojim kućama, ili da se dogovori neka druga vrsta prijevoza. Vozačima koji će ipak piti alkoholna pića, savjetuju da se suzdrže od vožnje u takvom stanju, jer vožnjom u pijanom stanju ne ugrožavaju samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, odnosno, putnike u vozilu, pješake, vozače i putnike u ostalim vozilima.

Sekundarni uzrok

– Skrećemo vam pažnju i upozoravamo na činjenicu da je u gotovo svakoj četvrtoj prometnoj nesreći, prisutan utjecaj alkohola kao sekundarni uzrok nastajanja prometnih nesreća. U takvim prometnim nesrećama nastaju najteže posljedice za život i zdravlje ljudi – ističu iz PU krapinsko – zagorske. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba