Obilježen završetak energetske obnove Područne škole Sveti Matej, projekt vrijedan 1.139.000 kuna

Načelnik Krizmanić: Ovo je velika stvar za mještane naselja koje krasi jedinstvo i koji su jako vezani za svoj kraj

Objavljeno: 08.11.2018. zagorjeinternational

U Gornjoj Stubici održana je prigodna svečanost kojom je obilježen završetak 1.139.000 kuna vrijednih radova energetske obnove Područne škole Sveti Matej. Ravnateljica matične Osnovne škole Matije Gupca Sanja Knezić prisjetila se loših uvjeta koji su, unatoč stalnim manjim ulaganjima, vladali u školskoj zgradi staroj 114 godina te istaknula da bi ušteda zbog energetske obnove trebala iznositi 50 posto. Radovi su trajali od listopada 2017. do listopada ove godine, a zbog njihovih velikih raspona, učenici su putovali na nastavu u matičnu školu od studenoga 2017. do lipnja 2018. godine.

Izolacija, krovište, fasada

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić istaknuo je važnost obnove ove područne škole za čitavu općinu, a posebno za Sveti Matej.
– Ovo naselje krasi jedinstvo mještana koji su jako vezani za svoj kraj i ovo je uistinu jedna velika stvar za njih. Vrlo je indikativno da mi bilježimo i porast učenika u Područnoj školi Sveti Matej – rekao je načelnik Krizmanić te zahvalio Županiji na tome što je prepoznala potrebu za obnovom škole, koju je potom i realizirala.
Na svečanosti je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, zajedno sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom – Jambrekom. Župan Kolar podsjetio je kako je u školi promijenjena izolacija, krovište, fasadna ovojnica i stolarija, uređeni su podovi u učionici, napravljen novi sanitarni čvor i ulaz u samu školu.

Obrazovanje i zdravstvo

– Kroz projekt energetske obnove škole, preko Ministarstva regionalnog razvoja prvi ugovor bio je vrijedan 630.000 kuna, od čega je 10 posto sufinancirala Krapinsko – zagorska županija, no kako se tim novcem nije moglo napraviti sve potrebno za školu, išli smo s još s dva dodatna ugovora s izvođačem te se došlo do iznosa od 1.134.000 kuna – rekao je župan Kolar te dodao kako su kupljene i nove klupe i stolovi te će se kroz dodatni program još nabaviti pametne ploče i tehnička oprema.
Župan je ovom prilikom podsjetio kako je svojem drugom mandatu postavio prioritet na obrazovanje i zdravstvo.
– Trenutno u rekonstrukciji imamo devet ambulanti doma zdravlja, a isto tako imamo i devet škola koje će kompletne ući u energetsku obnovu, dok u nekim školama radimo i manje preinake. Pokušavamo jednako voditi brigu o svim područjima županije, na jednaki način o područnim i matičnim školama. Tako dogodine krećemo i sa 6,9 milijuna kuna vrijednom obnovom matične škole u Gornjoj Stubici – najavio je župan Kolar. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba