Najveći uspjeh kluba od 2013. godine

Krapinski šahisti osvojili peto mjesto u drugoj ligi centar

Objavljeno: 04.11.2018. zagorjeinternational

Šahovski klub Krapina u jesenskom dijelu lige, osvojio je sedam od mogućih 10 meč – bodova te tako petim mjestom osigurao mjesto u gornjem dijelu tablice. To je najveći uspjeh kluba u drugoj ligi centar od 2013. godine. Krapinski šahisti pobijedili su pet mečeva, tri su odigrali neriješeno, a tri izgubili.

Pojedinačni nastupi

Pojedinačno, najbolji rezultat napravila je velemajstorica Mirjana Medić s osam bodova iz 11 partija. Izvrsni su bili i majstorski kandidat Josip Krklec sa 6,5 bodova iz 11 mečeva, nacionalni majstor Vladimir Frank sa šest iz 11 i majstorski kandidat Nenad Frouth s pet bodova iz 11 mečeva.

U konačnom poretku prvo mjesto osvojio je ŠK Bjelovar sa 17 meč – bodova, drugi je ŠK Sloboda iz Mihovljana s 15 meč – bodova, treći je ŠK Polet iz Buševca s 14 meč – bodova, četvrti ŠK Konaki iz Novog Virja i peti ŠK Krapina osvojili su 13 meč – bodova.

Iz lige su ispali ŠK Končar, Zagreb i ŠK Strahoninec, dok ŠD Međimurje iz Čakovca čeka rezultate kvalifikacijskog turnira. Svi rezultati nalaze se OVDJE.

Četvrta D liga centar

U hrvatskoj šahovskoj četvrtoj D ligi centar koju čine registrirani klubovi Šahovskog saveza Krapinsko – zagorske županije natjecala se ŠK Krapina II. Najuspješniji u ekipi bio je Tihomir Kostelić s 4,5 boda iz sedam partija. Dobar nastup imali su Zdenko Kozina i Leopold Vincelj s četiri boda iz sedam partija te Milan Skupnjak s 3,5 boda iz šest partija.

Prvo mjesto osvojio je ŠK Gaj, Mače, drugo ŠK Oroslavje II., treće ŠK Donja Stubica, četvrto ŠK Zelenjak, Klanjec, peto ŠK Krapina II., šesto ŠK Krapinske Toplice, sedmo ŠK Straža II., Hum na Sutli i osmo ŠK Pregrada.

Pobjednik lige ŠK Gaj iz Mača igrat će kvalifikacijski meč s pobjednikom četvrte C lige centar za ulazak u treću A ligu centar. Detaljni rezultati nalaze se OVDJE. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba