U ponedjeljak, 5. studenoga, počinju prijave za “malonogometnu ligu prvaka”, 48. izdanje kultnog turnira Kutija šibica

Nagrada za najboljeg igrača turnira nosit će ime legendarnog malonogometaša, tragično preminulog Matije Capara

Objavljeno: 25.10.2018. zagorjeinternational

U ponedjeljak, 5. studenoga, službeno počinju prijave za 48. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca Cola, istaknuto je na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak u konferencijskoj dvorani Doma sportova.
Turnir će se održati od 24.11. do 30.12., dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studenoga, a uz 48. seniorski turnir, igrat će se i 12. veteranski turnir te 3. turnir žena, najavio je na tiskovnoj konferenciji Marinko Tomić, ravnatelj ustanove “Upravljanje sportskim objektima”, koja je zadužena za organizaciju turnira, čija je posebnost, između ostaloga, u tome da se radi o turniru koji se u potpunosti samofinancira.

Online kupnja karata

Među novostima ovogodišnjeg turnira, Tomić je apostrofirao mogućnost prijava putem linka na portalu Sportskih novosti, uvođenje mogućnosti online kupnje karata na redizajniranoj službenoj stranici turnira te uvođenje nagrade za najboljeg igrača turnira, koja će biti nazvana po tragično preminulom Matiji Caparu koji je, kako je istaknuto na press konferenciji, obilježio Kutiju svojim igrama te maksimalnim profesionalizmom i fair play pristupom. Uz Tomića, tiskovnoj su konferenciji nazočili zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i legendarni sportski novinar Anton Samovojska, inače i sam iskusni veteran turnira, s nastupima na preko 30 izdanja Kutije.
– Kao igrač sam prošao 70-te i 80-te, kada je Kutija mamila sve iz Zagreba, Hrvatske i regije. Mi smo tada smatrali da onaj tko nije igrao Kutiju šibica, nije igrao mali nogomet i za turnir smo se pripremali po dva mjeseca. U prošla vremena su svi treneri svojim prvoligaškim igračima i reprezentativcima dozvoljavali da igraju na Kutiji šibica jer mali nogomet može jako koristiti velikom nogometu. Ništa kao mali nogomet ne razvija kombinatoriku i takav pristup treba njegovati i dalje na turniru koji je postao brend našeg grada – rekao je Samovojska, koji je sa sobom donio i “artefakt iz prošlosti”, dres u kojem je nastupao na Kutiji prije nekoliko desetljeća.
Prokomentirao je i nagradu za najboljeg igrača, rekavši kako je to jedna od najljepših stvari koja se mogla dogoditi jer je Matija Capar bio izvrstan igrač.

Zagreb – grad sporta

Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da se Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba ponose ovim velikim sportskim događajem koji grad pozicionira na europsku, ali i svjetsku sportsku kartu.
– Nakon ovih nadahnutih riječi gospodina Samovojske, nije mi preostalo puno, osim da istaknem kako definitivno mislim da jedno ovakvo tradicionalno događanje u idućim godinama zahtjeva još angažiraniji pristup poslu te stoga sa zadovoljstvom mogu reći da će od idućeg 49. izdanja, ovaj turnir biti uvršten u popis velikih sportskih priredbi od posebnog interesa za Grad Zagreb, što je ujedno i najbolja priprema za veliku 50. obljetnicu. S ponosom se može reći kako je Zagreb grad sporta, a zagrebački sportaši ambasadori Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu – rekla je Pavičić Vukičević, zaključivši svoje izlaganje citatom proslavljenog bivšeg reprezentativca Darija Šimića, koji je Kutiju šibica nazvao “ligom prvaka za malonogometaše”.
Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine, što znači tisuću kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju, što je prošle godine prepolovljeno na prijedlog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Ukupni nagradni fond iznosi 320 tisuća kuna. Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice, a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale, po cijeni od 50 kuna.
Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava. Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, dok se turnir žena igra loptom veličine četiri, sportskog sponzora Rost Šport.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba