Tvrtkama koje su u posljednjih nekoliko godina u proizvodne pogone uložile ukupno 1,13 milijardi kuna dodijeljene nagrade Lider Invest 2018

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: OMCO Croatia dobitnik nagrade za srednju investiciju

Objavljeno: 25.10.2018. AB

U srijedu je održana svečana dodjela nagrade Lider invest 2018, tvrtkama koje su u posljednjih nekoliko godina u proizvodne pogone uložile ukupno 1,13 milijardi kuna i tako nedvojbeno pridonijele rastu hrvatskoga gospodarstva.
Među dobitnicima je i Omco Croatia, tvrtka s područja Krapinsko – zagorske županije, koja je dobila nagradu za srednju investiciju. Kriteriji odabira bili su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Uz to, investicija je morala stvoriti uvjete za zapošljavanje većeg broja ljudi, pridonijeti razvoju proizvodnje i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, uvesti i razviti nove tehnologije, podići sigurnost i kvalitetu života građana, pridonijeti održivom razvoju i zaštiti okoliša te stvoriti dodanu vrijednost.

Gospodarski rast

Čestitao je na ovoj prestižnoj nagradi i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar:
– Ova nagrada najnovija je u nizu brojnih priznanja koja su tijekom godina uručena tvrtki Omco Croatia, ili Vama osobno, s apsolutno opravdanim i zasluženim razlogom. Svako priznanje hvale je vrijedno, ali posebnu težinu nosi ono koje se tiče investicijskih procesa, jer svaka nova investicija otvara i nova radna mjesta, čime se direktno doprinosi gospodarskom rastu. Omco Croatia to čini kontinuirano, na što smo neizmjerno ponosni, i na čemu smo iznimno zahvalni – rekao je Kolar.

Ostali dobitnici

Uz Omco, nagrađeni su i Belupo, za veliku investiciju, Metal Product za srednju investiciju, Rabo za malu investiciju, Bauwerk Boen za investicija koja je najviše pridonijela izvozu, LPT, za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju te Lasselsberger-Knauf za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša. Posebno priznanje za poticanje regionalnog razvoja dobila su poduzeća Multinorm i Akord, dok je posebnu nagradu redakcije Lidera za kontinuirano ulaganje dobio je Grad-export.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba