U Bratislavi ponovno bili među najuspješnijim sudionicima

Učenici Srednje škole Zabok s međunarodnog se natjecanja vratili s tri prva i jednim drugim mjestom

Objavljeno: 22.10.2018. JJ

Učenici Srednje škole Zabok su od 15. do 19. listopada u Bratislavi sudjelovali na 14. međunarodnom natjecanju “Europe 2018”.
Srednja škola Zabok već tradicionalno sudjeluje na natjecanju u organizaciji Stredne odborne škole hotelových služieb a obchodu iz Bratislave. Tijekom petodnevnog boravka u Bratislavi, učenici i njihovi mentori Ivan Petek i Tomislav Vranić, imali su prilike razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja, upoznati se s načinima pripreme jela i pića, kao i s kulturom i tradicijom europskih država sudionica natjecanja.

“Povratak tradiciji”

Tema ovogodišnjeg natjecanja, na kojem su svoje predstavnike imale Slovačka, Češka, Poljska, Gruzija i Hrvatska, bila je “Povratak tradiciji”. Učenici Lana Blažinić, Lea Dobrečević, Ema Frigan i Antonio Pavlinić predstavljali su Srednju školu Zabok u sljedećim disciplinama: kuhanje – priprema svečanog objeda od četiri slijeda, posluživanje svečanog objeda, flambiranje postavljanje svečanog stola i spravljanje koktela.
U kategoriji kuhara natjecali su se Lana Blažinić i Lea Dobrečević, pod mentorstvom Tomislava Vranića, dok su se Ema Frigan i Antonio Pavlinić, pod mentorstvom Ivana Peteka, natjecali u disciplini posluživanja svečanog objeda i postavljanju svečanog stola. Lana Blažinić i Ema Frigan su se okušale u disciplini flambiranja, dok se Antonio Pavlinić natjecao u kategoriji spravljanja koktela.

Rezultati natjecanja

Zabočani su i ove godine bili među najuspješnijim sudionicima natjecanja. Ema Frigan i Antonio Pavlinić osvojili su prvo mjesto u postavljanju svečanog stola te u posluživanju svečanog objeda. Antonio Pavlinić je bio prvi i u spravljanje koktela, dok je Lana Blažinić osvojila drugo mjesto u flambiranju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba