JEDAN, DVA, TRI… SKIJAJ I TI! Iako se čini da smo se tek nedavno pozdravili s ljetom, u Hrvatskoj udruzi ljubitelja skijanja i snowboardanja već traju intenzivne pripreme za novu sezonu

Zagorska podružnica HULJS-a organizira sedam izleta s polascima iz Zagorja, među kojima su i tri vikend izleta – evo koje se još novosti uvode

Objavljeno: 21.10.2018. Jelena Jazbec

Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja (HULJS) prošle je godine dobila i zagorsku podružnicu, uz one u Zagrebu, Rijeci i Istri, Varaždinu i Čakovcu. Cilj je okupljanje svih ljubitelja zimskih sportova na snijegu u jednu organizaciju, uz pomoć koje se promovira skijanje i snowboardanje kao oblik rekreacije i zdravog života, ostvaruju se popusti na skijašku i snowboard opremu, te popusti na servise, skijaške karte i slično. HULJS je posebno usmjeren i na organizaciju jednodnevnih ili vikend izleta u poznata skijališta, a od osnivanja zagorske podružnice, zahvaljujući polascima iz Krapinsko – zagorske županije, u njima su uživali i brojni Zagorci.

Iako se čini kako se smo se tek nedavno pozdravili s ljetom, u HULJS-u su već u tijeku intenzivne pripreme za novu skijašku sezonu, a poznat je i datum prvog izleta s polascima Krapinsko – zagorske županije – 15. i 16. prosinca. Prekrasan vikend izlet u Katschberg i Gerlitzen s bajkovitim “Adventom u Villachu” bit će pun pogodak za sve sudionike. Uz vikend izlet, tu je i jednodnevni izlet u austrijski Katschberg, gdje se očekuje 500 članova HULJS-a iz cijele Hrvatske

Cijene iste

Od povjerenika HULJS-a za Zagorje Denisa Gamileca doznajemo koje će sve novosti biti uvedene od ove sezone.

– Krenuli smo u suradnju sa Skijaškim klubom Stars iz Svetog Križa Začretja i vjerujemo da će nam to biti značajan vjetar u leđa što se tiče povećanja broja članova, odnosno, ljudi koji će ići s nama na izlet. Zatim, ove sezone uvodimo i vikend izlet s polascima iz Zagorja, što znači da se skija tijekom cijele subote, zatim se ide na spavanje u hotel, i u nedjelju se skijanje nastavlja, a povratak je navečer. Imamo i nove sponzore, svakog člana u autobusu će dočekati njegov poklon paketić, a što će to biti, za sada nećemo otkriti. Također planiramo i pojačati program koji slijedi nakon skijanja, pa tako na meniju više neće biti samo kuhane kobasice i vino, već i čaj za djecu te hrenovke – otkriva nam Gamilec.

Za cijene kaže kako neće biti veće od onih prošlogodišnjih.

– Razlika je jedino u tome što smo ove godine u Udruzi odlučili da, ukoliko je negdje skijalište jeftinije euro ili dva, nećemo ići baš na njega jer to znači da će ondje biti gužva, stoga ćemo se radije prebaciti, recimo, pet kilometara dalje, na skijalište koja je jednako dobro ili čak bolje, ali nije gužva i svatko može odskijati kako mu odgovara – otkriva nam Gamilec.

Cijena autobusa je od 160 do 200 kuna, ovisno o udaljenosti od skijališta, skijaških karata između 30 i 35 eura za odrasle, dok je za djecu između 15 i 17 eura. Da bi osoba mogla ići na izlet s HULJS-om, mora biti član udruge.

– Učlaniti se može prijavom preko interneta, s time da smo od ove godine uveli mogućnost da osoba prilikom uplate rezervacije za bus, odmah može i uplatiti članarinu u našoj udruzi. Ako se radi o novom članu, članarina iznosi 50 kuna godišnje, a za stare članove, odnosno, produljenje članarine, cijena je 30 kuna. Članovi Skijaškog kluba Stars ne moraju plaćati članarinu u Hrvatskoj udruzi ljubitelja skijanja, već će samo prilikom plaćanja izleta predočiti važeću iskaznicu Skijaškog kluba Stars – kaže Gamilec.

Očekuju pun bus

Polasci će 15. prosinca biti iz Krapine, Zaboka i Svetog Križa Začretja. U HULJS-u očekuju pun bus, a za rezervu imaju u pripremi i autobus na kat. Naravno, i za prvi ovosezonski HULJS-ov izlet 27. listopada mogu se prijaviti svi zainteresirani Zagorci, kojima je u tom slučaju najbliže mjesto polaska Zagreb. Drugi je izlet 24. studenoga u austrijski Obertauern, također s polaskom iz Zagreba.

– S polascima iz Zagorja planirano je ukupno sedam izleta u ovoj sezoni, četiri jednodnevna i tri dvodnevna. HULJS će sezonu zatvoriti krajem travnja u Obertauernu s velikim partyjem, a ponuda će u novoj sezoni biti široka i raznolika. Birali smo skijališta koja će zadovoljiti svakoga, od djece, početnika, rekreativaca, do naprednih skijaša – ističe Gamilec, a nas je zanimalo što s onima koji nemaju skijašku opremu ili još nikad nisu stali na skije.

– I ove godine nastavlja se suradnja s Mah Sportom, koji omogućuje besplatni Völkl test skija za naše skijaše, što znači da ih oni besplatno mogu koristiti tijekom cijelog dana uz predočenje HULJS iskaznice i ostavljanje svojih skija. S Mah sportom imamo i suradnju za mogućnost najma skijaške opreme, no, ako je nekome predaleko putovati u Zagreb ili mu je preskupo, moći će po jeftinoj cijeni iznajmiti opremu u Skijaškom klubu Stars, od skija i pancerica do štapova i kaciga. Bit će tu također i mogućnost pohađanja jednodnevne i vikend škole skijanja prilikom svakog izleta, u tri kategorije – početna, srednja i napredna. Cijena će biti kao i prošle godine, 50 eura za tri sata i 100 eura za vikend školu. Ove godine očekujemo još veći interes, s obzirom na to da s nama idu i članovi Ski kluba Stars – zaključuje Denis Gamilec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba