Prvi rebalans proračuna Općine Mače

Proračun smanjen za više od tri milijuna kuna zbog obustavljanja natječaja iz Mjere 7.2.2 za cestu Mače pod brijeg

Objavljeno: 21.10.2018. zagorjeinternational

Na sjednici Općinskog vijeća u Maču jednoglasno je usvojena prva izmjena i dopuna proračuna za 2018. godinu. S planiranih 9.072.000 kuna, proračun je smanjen na 5.914.019 kuna, izvještava Radio Zlatar. Riječ je o tehničkom poravnanju, jer su brisana sredstva planirana natječajem iz Mjere 7.2.2 za cestu Mače pod brijeg, u iznosu od oko tri milijuna kuna, budući da je natječaj obustavljen, a samim time i planiranih oko 1,3 milijuna kuna državnih pomoći za razne projekte, od kojih će se do kraja godine ostvariti oko 300 tisuća kuna. Planovi nisu ostvareni i prebacit će se u proračun za iduću godinu.

Veća sredstva za zimsku službu

Što se tiče rashoda, zahvaljujući fiskalnom poravnanju, istaknuto je na sjednici, ove godine više se ulagalo u održavanje infrastrukture u mjesnim odborima, za što je osigurano ukupno 400 tisuća kuna. Povećana su sredstva za zimsku službu, jer je dobar dio već utrošen početkom godine, zbog pojačanih potreba prošle zime. Više sredstava planira se i za uređenje svih triju mjesnih groblja. Od ostalih većih investicija, modernizirane su tri dionice nerazvrstanih cesta, nogostup na cesti prema Poznanovcu, most kod Jambrekovića, a do kraja godine planira se sanirati i jedno od tri veća klizišta.

Više stipendija

Povećana su i sredstva za dječji vrtić i čuvaonicu, zbog većeg broja upisane djece, sa 130 na 250 tisuća kuna. Ove godine izdvojit će se više i za stipendije, jer će se umjesto dosadašnjih 12, odobriti ukupno 14 stipendija. Zbog fiskalnog poravnanja koja povećavaju proračun, automatski se uvećavaju i obaveze prema DVD-u Mače, po utvrđenom obaveznom postotku, pa se taj dio rashoda s 90 tisuća kuna povećao na 220 tisuća kuna, istaknuto je na sjednici, na kojoj je prihvaćeno i izvješće o radu načelnice za prvih šest mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba