Održana završnica 20. Recitala ”Josip Ozimec” Marija Bistrica 2018.

Najljepšu pjesmu na kajkavskom napisala Đurđa Lovrenčić iz Svetog Križa Začretja, na standardu Gordana Bartol iz Velikog Trgovišća, a na čakavskom Petar Elez iz Vukovara

Objavljeno: 21.10.2018. zagorjeinternational

U subotu je u Dvorani božanskog milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke održana završnica 20. Recitala ”Josip Ozimec” Marija Bistrica 2018. Stručni sud u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, prof. Ivančica Tomorad i prof. Marija Lamot, te don Anton Šuljić odabrao je radove za izvođenje na samoj završnici recitala, kao i za objavu u zborniku ”Došel bum v Bistricu”, a odlučili su i o po tri nagrađene pjesme u sve tri kategorije, što nije bio lagan posao, s obzirom da su na ovogodišnji natječaj 54 autora ukupno poslala 229 radova, od toga 63 na kajkavskom, 134 na standardnom jeziku i 32 na čakavskom.

“Ljist ot tihoube”

Prvu nagradu za kajkavsko stvaralaštvo tako je osvojila Đurđa Lovrenčić iz Svetog Križa Začretja za pjesmu ”Ljist ot tihuobe”, drugu Vladimir Podgajski iz Petrovskog za pjesmu ”Grobeki”, a treću Zdenka Maltar iz Novog Marofa za pjesmu ”Vsi pozaspali”. U kategoriji radova na standardnom jeziku prvu nagradu osvojila je Gordana Bartol iz Velikog Trgovišća za pjesmu ”Pijesak”, drugu Slavica Sarkotić iz Lekenika i pjesma ”Sa sobom ću povesti pčele”, a treću Ljiljana Lukačević iz Ivanca za pjesmu ”Bog kakav mi se objavljuje”. Kod radova na čakavskom, prvu nagradu osvojio je Petar Elez iz Vukovara za pjesmu ”Croata”, drugu Marija Kovač iz Pule za pjesmu ”Teplini mraz”, a treću Josip Klarić iz Gračišća za pjesmu ”Pofrmaj se malo”.

Nagrada publike

Slavici Sarkotić za pjesmu ”Borosane za hod po oblacima” pripala je i nagrada publike. U Glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Bistrica, a stihove su kazivali Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač. Recitalu su prisustvovali u ime pokrovitelja predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i supsidijar u Svetištu MBB, preč. Antun Motočić, kao i mons. Lovro Cindori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba