Uoči manifestacije “Garantirano z Varaždinske županije”

REPRODUKCIJA RABUZINOVE “SVEČANOSTI CVIJEĆA”: U Zagrebu se u nebo vinuo jedinstveni balon Varaždinske županije

Objavljeno: 20.10.2018. Alen Brodar

Atraktivni balon na vrući zrak Varaždinske županije od sinoć, 19. listopada, privlači poglede Zagrepčana i svih posjetitelja glavnoga grada. Podignut je u Zagrebu kod fontana na Sveučilišnoj livadi kod Slavonske avenije, a uoči manifestacije “Garantirano z Varaždinske županije” koja se danas održava na Trgu bana Jelačića, od 9 do 19 sati.

 Predstavljanje OPG-ova

Riječ je o jedinstvenom balonu u Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu: kupola balona je reprodukcija slike “Svečanost cvijeća” Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.

Podizanju balona prisustvovali su varaždinski župan Radimir Čačić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović, koji su istaknuli kako će danas na Trgu bana Jelačića od 9 do 19 sati svoje proizvode predstaviti 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije. Posebnost će biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja Varaždinskog zelja te heljde.

Varaždinske dizajnerice predstavit će svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane će varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. U Zagrebu će se predstaviti i Husarska grada, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.

Glazbeni program

Kulturno-zabavni program će početi u 9 sati i potrajati sve do 13 sati. U 9 sati program otvara KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. U 10 sati je službeno otvorenje, a potom će poznate arije iz opereta i mjuzikala izvoditi Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupit će i duo Rock on baroque, a sve će zaključiti Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba