OVOG VIKENDA U STUBIČKIM TOPLICAMA 22. “GLJIVARENJE & CO. V STUBAKIMA“

Organizirano traženje gljiva, uz razne degustacije i bogatu ponudu OPG-ova, a tu je i zabavni program za djecu i odrasle

Objavljeno: 19.10.2018. zagorjeinternational

Ovog vikenda u Stubičkim Toplicama podno Medvednice održat će se tradicionalna 22. jesenska manifestacija “Gljivarenje & Co. v Stubakima“. Sutra u 10.30 sati kreće se u vođeni ili slobodni obilazak šume Medvednice na branje gljiva. U 12.30 sati planiran je povratak iz šume i nakon toga determinacija ubranih gljiva, uz stručno predavanje Mladena Strižaka. Od 14 sati slijede degustacije gljivarskog kotlića, lovačkog kotlića, fiš paprikaša i rižota s gljivama i kestenima. Bit će tu i mogućnost degustacije tradicijskih kolača, pečenih kestena i švicarskih kobasica u pripremi Švicarsko – hrvatskog društva, bogata ponuda domaćih eko – etno – eno proizvoda, izbor najljepše gljivarske košarice, vožnja konjskim zapregama, dječje radionice, domaće popevke Tamburaškog sastava Pet za 5 i nastup KUD-a Laz.
U nedjelju će se na igralištu kod zgrade Općine od 12 do 18 sati održati natjecanje zagorskih načelnika i gradonačelnika u kuhanju gljivarskih kotlića, uz ponudu OPG-ova topličkog kraja te mogućnost degustacije pripremljenih kotlića, a za najmlađe posjetitelje bit će organizirane radionice streličarstva Udruge vitezova Zlatnog kaleža. U 16 sati uslijedit će nastup Tamburaškog sastava Prava ekipa.
Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica općine Stubičke Toplice i Radno tijelo za turizam i promidžbu općine, u suradnji s udrugama i entuzijastima te pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba