ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA KOORDINACIJE UDRUGA S INVALIDITETOM KZŽ I PU KRAPINSKO – ZAGORSKE

Policija će pojačano sankcionirati prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima za invalide

Objavljeno: 18.10.2018. zagorjeinternational

U prostorijama Policijske uprave krapinsko – zagorske, na zamolbu Koordinacije udruga osoba s invaliditetom KZŽ, održan je sastanak predstavnika Koordinacije tih udruga i predstavnika policije, a tema je bila problematika zlouporabe parkiranja na mjestima označenima za vozila osoba s invaliditetom, kao i zlouporabe znaka pristupačnosti.

Aktivnosti policije

Na sastanku je dogovoreno da će policija u narednom periodu, na području koje pokriva PU krapinsko – zagorska, pojačano represivno djelovati na sankcioniranju prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a posebno na onim mjestima koje su predstavnici udruga na sastanku istaknuli kao mjesta, gdje najčešće dolazi do kršenja propisa.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Robert Pavić iznio je pritom statističke pokazatelje koji se odnose na sankcije kršenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koje se tiču zabrane zaustavljanja i parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i na aktivnosti policije na terenu, koja kontinuirano nadzire nepropisnu uporabu znaka pristupačnosti te obilazi parkirališna mjesta namijenjena za vozila osoba s invaliditetom. Pritom sankcioniraju sva neoznačena i nepropisno parkirana vozila na takvim mjestima.

Konkretan dogovor

 Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug zahvalila se Policijskoj upravi na podršci, razumijevanju i suradnji, na konkretnom dogovoru na sastanku i daljnjoj suradnji Županije i Policijske uprave, kao i kroz aktivnosti Županijskog vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ.

Na sastanku su, uz njih, sudjelovali predstavnici Udruge invalida Donja Stubica, Udruge osoba s invaliditetom Zlatar, Udruge invalida Bedekovčina, Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Sveta Ana, Društva multiple skleroze, Udruge distrofičara Krapina, Društva invalida rada Krapina i Udruge slijepih. Ispred Policijske uprave, prisustvovali su i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Marijan Grmovšek te policijski službenik za nadzor i planiranje Željko Lež. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba