Na susretu mreže ICE AGE EUROPE u Veroni, prisustvovalo 20 članova iz šest država, među njima i krapinski Muzej

Muzej krapinskih neandertalaca u prosincu počinje s izborom najbolje fotografije na temu ledenog doba

Objavljeno: 18.10.2018. zagorjeinternational

Talijanski grad Verona bio je domaćin drugog ovogodišnjeg susreta članova međunarodne mreže Ice Age Europe. Muzej krapinskih neandertalaca aktivan je član od samog početka i voditelj Jurica Sabol predstavio ga je s izlaganjem pod nazivom “What`s new at KRANEAMUS“.

Novi broj magazina

Prisustvovalo je 20 članova iz šest europskih zemalja te su analizirani dosadašnji projekti i potvrđeni budući programi. U prosincu ove godine započet će europski natječaj za izbor najboljih fotografija na temu ledenog doba u kojem će moći sudjelovati i svi posjetitelji krapinskog Muzeja, a kao rezultat natječaja bit će organizirana putujuća izložba.

U pripremi će biti i novi broj magazina za 2019. godinu, a planiraju se organizirati “Dan mreže Ice Age Europe“ i “Europski dani arheologije“. Dio radnih sastanaka bio je posvećen temi “Filozofija, raznolikost i politika u muzejima te njihov utjecaj na publiku”.

Susret u Altamiri

U sklopu trodnevnog rada u Italiji, sudionici su posjetili Prirodoslovni muzej u Veroni te jedno od najvažnijih pretpovijesnih lokaliteta Europe – Grotta di Fumane, lokalitet od iznimne važnosti za biološku i kulturnu evoluciju ljudskog roda. Sljedeći susret članova Ice Age Europe održat će se u španjolskoj Altamiri, svjetski poznatom nalazištu po pretpovijesnim špiljskim crtežima, a koje se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba