Ove subote po prvi puta manifestacija “Garantirano z Varaždinske županije” na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

PRIPREMA SE 700 SARMI: Prikazat će se izrada domaćeg putra i kiseljenje varaždinskog zelja, a trgom će šetati dame u krinolinama i Husarska garda

Objavljeno: 17.10.2018. zagorjeinternational

Varaždinska županija ove će se subote prvi puta predstaviti u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića. Na manifestaciji “Garantirano z Varaždinske županije” sudjelovat će 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz županije. Bit će to jedno od najvećih predstavljanja u srcu Zagreba, posebnost će biti prikaz izrade domaćeg putra, kiseljenja varaždinskog zelja te heljde, a bit će predstavljeno i izvorno varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Županijskoj palači u Varaždinu, na kojoj su bili Natalija Martinčević, predsjednica Turističke Varaždinske županije i posebna savjetnica župana, te Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.
Zagrepčani i njihovi gosti u subotu će od 9 do 13 sati moći kušati i kupiti najbolje iz Varaždinske županije, pa tako i najbolju sarmu spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja. Uz sve to, organiziran je i bogat zabavni i kulturni program.

Županijska palača

– Predstavljanje Varaždinske županije u glavnom gradu Hrvatske je važno, jer je to velika pozornica na kojoj ćemo predstaviti svoje gospodarske, poljoprivredne, gastronomske, turističke i kulturne potencijale. Iznimno veseli da se na prvi poziv javilo čak 60-ak naših OPG-ova, udruga, ugostitelja, obrta iz cijele županije, a sudjelovat će i naše dizajnerice. To je iznimno veliki broj sudionika, veći od županija koje se već niz godina predstavljaju u Zagrebu – rekla je Natalija Martinčević.
Dodala je da velik broj prijavljenih izlagača govori u prilog činjenici da su svi prepoznali koliko je u godinu dana učinjeno na promociji, prezentaciji i brendiranju Županije i svih njezinih potencijala.
– Niz aktivnosti smo već odradili brojnim događanjima u atriju Županijske palače, a sad prvi put idemo izvan granica naše županije, i to u Zagreb. U subotu ujutro, za kad je najavljeno sunčano vrijeme, na Trgu bana Jelačića očekuje se velik broj ljudi i medija. Uz veliku promociju, to će biti i odlična prilika za prodaju naših proizvoda. Uz predstavljanje izlagača, odlučili smo se za bogat, ali drugačiji program u odnosu na dosad viđene na takvim predstavljanjima – najavila je Martinčević.

Folklorni i glazbeni program

Cjelokupni program predstavio je direktor TZ-a Miran Bojanić Morandini.
– Prezentacija je prodajnog karaktera i uvjereni smo da će Zagrepčani i njihovi posjetitelji kušati i kupiti najbolje iz Varaždinske županije. Osim što će posebnost našega nastupa biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja zelja te heljde, pripremljeno će biti i 700 komada sarme. Posebno ističemo predstavljanje Varaždinskog bučinoga ulja i proizvoda od buča te Varaždinskog zelja – rekao je Morandini.
Varaždinske dizajnerice predstavit će svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane će varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. U Zagrebu će se predstaviti i Husarska garda, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.
– Program će početi u 9 sati i potrajati sve do 13 sati. U 9 sati program otvara KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. U 10 sati je službeno otvorenje, a potom će poznate arije iz opereta i mjuzikala izvoditi Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupit će i duo Rock on baroque, a sve će zaključiti Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe iz 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća – najavio je Bojanić Morandini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba