Uvodna konferencija Erasmus + projekta “Moderna učionica“ zabočkog ŠUDIGO-a

Nastavni proces osuvremenit će se strategijama poput obrnute učionice, hibridne nastave ili coachinga

Objavljeno: 17.10.2018. zagorjeinternational

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održana je uvodna konferencija Erasmus+ projekta “Moderna učionica“, koju je vodila koordinatorica projekta nastavnica Barbara Hanjilec. Glavni cilj je uz pomoć zanimljivih nastavnih strategija, poput metode projektne nastave, obrnute učionice, hibridne nastave, coachinga te raznih drugih recentnih obrazovnih praksi,  osuvremeniti nastavni proces, oslanjajući se pritom na digitalne tehnologije i vještine.

Protagonisti projekta

– Riječ je o projektu koji je vođen idejom europskog razvojnog plana i koji će dodatno pozitivno utjecati na učenike i profesore ŠUDIGO-a, ali i na širu zajednicu, s obzirom na to da će diseminacijske aktivnosti obuhvatiti široki spektar publike u području obrazovanja. Tijekom realizacije aktivnosti projektni tim odlazit će na planirane edukacije, gdje će se educirati za korištenje određene nastavne strategije i prakse. Uz to, tijekom projekta nastavnici sudjeluju na edukacijama, webinarima i specijaliziranim projektima koji se održavaju na platformama eTwinninga i School Education Gatewaya. Ipak, glavni protagonisti projekta su sami učenici, koji će aktivno sudjelovati u diseminacijskim aktivnostima – rekla je Barbara Hanjilec.

Iskustvo sudjelovanja

Kako se uvodna konferencija održala u vrijeme obilježavanja Erasmus+ dana, učenicima je osim samog projekta predstavljen i sam Erasmus+ program i mogućnosti koje im se nude kroz nastavak školovanja. Bivša učenica škole Lucija Strugar uputila je učenike u zanimljive mogućnosti koje otvaraju Erasmus + programi te govorila o vlastitom iskustvu sudjelovanja u programu, iz čega se razvila konstruktivna diskusija.

Konferenciji su prisustvovali zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek te ravnateljica škole Božica Šarić.

Više informacija o projektu nalazi se http://modernaucionica.sudigoz.hr/ i na Facebook stranici škole. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba