SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Grad Oroslavje će za uređenje nerazvrstanih cesta uzeti kredit od pet milijuna kuna

EMIL GREDIČAK: Pomoći ćemo stanovnicima i gospodarstvu te pritom i uštedjeti, jer povoljniji kredit nikada nismo imali prilike dobiti

Objavljeno: 17.10.2018. zagorjeinternational

Održana je sjednica Gradskog vijeća Oroslavja, na čijem je početku nezavisni vijećnik Kristijan Sojč predložio da se u dnevni red uvrsti točka o proglašenju Ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta ništetnim te da se donese odluka o osnivanju Radne skupine za izradu proračuna. Kako je većina bila suzdržana i predložene točke nisu ušle u dnevni red, Sojč je napustio sjednicu, prenosi Radio Stubica.

Vijeće je nakon toga većinom glasova prihvatilo odluku da se za uređenje nerazvrstanih cesta uzme kredit od pet milijuna kuna. I dok je gradonačelnik Emil Gredičak to pravdao činjenicom da će se tako uštedjeti, da će se pomoći i stanovnicima i gospodarstvu te da nikad povoljniji kredit s kamatom od samo dva posto nisu imali priliku dobiti, oporbeni vijećnik Branko Čičko bio je protiv. Kako je rekao, SDP nije protiv asfaltiranja, ali je protiv zaduživanja te da se ceste mogu urediti i na drugačiji način. Većina je također prihvatila Izvješće o radu gradonačelnika i Odluku o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Gradsko vijeće također je razriješilo staro i imenovalo novo Upravno vijeće Dječjeg vrtića “Cvrkutić”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba