U Klanjcu održana pokazna međunarodna vatrogasna vježba, koja je okupila 52 vatrogasca iz Hrvatske i Slovenije

SPAŠAVALI UNESREĆENE IZ POGONA: Uslijed eksplozije plinske smjese u kotlovnici, došlo do udara električne struje i iskrenja na trafo stanici

Objavljeno: 15.10.2018. zagorjeinternational

U Klanjcu je održana pokazna međunarodna vatrogasna vježba “Predionica 2018.”, koja je okupila 52 vatrogasca iz Hrvatske i Slovenije te 14 vozila. Od hrvatskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, sudjelovali su DVD Klanjec, DVD Kumrovec, DVD Lučelnica, DVD Rakovec, DVD Mihanović Gredice, Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – ispostava Klanjec i Javna vatrogasna postrojba Krapina, dok su iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah sudjelovala društva Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Šentvid pri Grobelnom i Polje – Sedlarjevo.

Scenarij vježbe

Prema scenariju vatrogasne vježbe, došlo je do eksplozije plinske smjese u kotlovnici, a kao posljedica, dogodio se udar električne struje na trafo stanici koja se nalazi na jugoistočnom dijelu pogona. Uslijed udara, dolazi do iskrenja na trafo stanici i do izbacivanja stanice. Vatrogasci su imali zadatak izvršiti spašavanje osoba iz pogona, osigurati rasvjetu, izvršiti gašenje vanjskog i unutarnjeg skladišta kartona, te spriječiti daljnje širenje na ostatak pogona, izvršiti gašenje klima komore, izvršiti spašavanje unesrećenih osoba koje su ostale u pogonu i izvršiti preventivno nabacivanje sloja teške pjene na razliveno gorivo.

Prijavak zapovjedniku

Rukovodio je Ivan Zamuda, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Klanjca, koji je na kraju vježbe podnio prijavak zapovjedniku Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijanu Lovrenčiću. Prisustvovali su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba