U spomen na bistričkog župnika, prevoditelja i književnika Ivana Krizmanića

Na drugu Malu ilirsku školu pristiglo 169 radova iz cijele Hrvatske, dodijeljeno ukupno 12 nagrada

Objavljeno: 15.10.2018. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i ove je godine, drugi put zaredom, organizirala Malu ilirsku škola “Ivan Krizmanić”. Ovogodišnja tema bila je zagonetka, pa su učenici na likovni natječaj slali radove s poticajnim motivom “Optička iluzija – prisiljena ili prinudna perspektiva u fotografiji”, dok je tema literarnog natječaja bila grafička poezija ili zagonetke u stihu. Na natječaj je pristiglo 169 radova od 147 učenika (82 literarna i 87 likovnih) iz 21 hrvatske škole.

Povjerenstvo za odabir

U Povjerenstvu za literarne radove kao predsjednica bila je Dubravka Težak te članice Ivančica Tomorad i Anita Klemar. O pristiglim likovnim radovima odlučivalo je Povjerenstvo koje je kao predsjednik predvodio fotograf Milivoj Mimi Kuhar, a članice su bile Mirjana Drempetić Hanžić Smolić i Ana Kaić. Dodijeljeno je ukupno 12 nagrada. U literarnom natječaju prvu nagradu u kategoriji razredne nastave osvojila je učenica drugog razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice Julija Juras, sa zagonetkom “Sova”, a u kategoriji predmetne nastave učenica osmog razreda OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice Nika Pešut, za pjesmu “Jedinica”. Druga nagrada pripala je Nataliji Zovko iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice u razrednoj i Luki Kovačeku iz OŠ Belec u predmetnoj nastavi, a treće nagrade osvojili su David Horvat iz OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice u razrednoj i Ana Galic iz OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog u predmetnoj nastavi. U likovnom natječaju prva nagrada u kategoriji petog i šestog razreda pripala je Maji Zorko, učenici šestog razreda OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, a u kategoriji sedmog i osmog razreda Andreji Gotovac, učenici sedmog razreda OŠ Julija Klovića iz Zagreba. Druge nagrade osvojili su Bruno Matić iz OŠ Žitnjak iz Zagreba kod petih i šestih razreda i Lana Vinković iz OŠ Kuršanec iz Čakovca kod sedmih i osmih razreda. Treće nagrade pripale su Mateu Boceku iz OŠ Konjščina, kod petih i šestih razreda, i Vitu Džaji Pozaiću iz OŠ Konjščina, kod sedmih i osmih razreda.

Zbornik radova

Nagrađeni radovi našli su se i u prigodnom zborniku, uz popis svih učenika koji su se javili na natječaj. Uz dodjelu nagrada održan je i kulturno – umjetnički program učenika OŠ Marija Bistrica i Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, a u ime pokrovitelja organizatorima i sudionicima čestitali su predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. Nakon dodjele nagrada, za nagrađene učenike i njihove mentore organiziran je izlet po Zagorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba