Humanitarni koncert u Bedekovčini održat će se u spomen na inicijatora priredbe, prerano preminulog dr. Stjepana Rogana

ZAHVALJUJUĆI VELIKOM ŠTEFEKOVOM SRCU: Klapa Intrade ove subote pjeva za dovršetak crkve sv. Ivana Pavla II. u Poznanovcu

Objavljeno: 12.10.2018. Jelena Jazbec

Ove subote u dvorani Srednje škole Bedekovčina, s početkom u 20 sati, održat će se humanitarni koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade, u spomen na prerano preminulog djelatnika Opće bolnice Zabok, doktora Stjepana Rogana. Doktor Rogan rođen je 1960. godine u Zagrebu, a svoj je život proveo u roditeljskom domu u Poznanovcu. Iznimno vezan uz svoj rodni kraj, zalagao se za izgradnju crkve u svojem mjestu i već je za života s tadašnjim rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke i privremenim upraviteljem Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Maču, mons. Zlatkom Korenom, i tadašnjim ravnateljem Srednje škole Bedekovčina Zlatkom Radmanom, dogovarao humanitarni koncert Klape Intrade.

Teška bolest spriječila ga je u nakani da realizira svoju zamisao, no, supruga Brigita Rogan ostvarit će njegovu želju.

Uoči rođendana

– Još od smrti mog supruga 2016. godine želja mi je organizirati ovaj koncert. Potrajalo je malo duže da se svi uspijemo uskladiti, no, sada smo uspjeli dogovoriti termin, 13. listopada, i jako sam radosna jer će taj koncert biti uvertira u veliki događaj koji će se zbiti 20. listopada, kada će u novoizgrađenoj crkvi posvećenoj svetom Ivanu Pavlu II., euharistijsko slavlje u spomen na dvadesetu obljetnicu papina pohoda Hrvatskoj i Mariji Bistrici, predvoditi kardinal Josip Bozanić. Također, 17. listopada bi moj suprug proslavio svoj 58. rođendan – otkrila nam je Brigita Rogan.

Obitelj Rogan

Gradilište crkve sv. Ivana Pavla II. blagoslovio je 22. listopada 2016. godine mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Naime, iako Župa Mače ima župnu crkvu Bezgrešnog začeća BDM, izgradnja crkve u Poznanovcu bila je nužna zbog toga što gotovo polovica župljana mačanske Župe, od njih ukupno 3200, živi u naseljima oko Poznanovca, koja su poprilično udaljena od župne crkve u Maču. Gradnja crkve započela je odvažnošću mačanskog župnika, vlč. Stjepana Halužana, koji je jednom prilikom rekao kako je bez osiguranih novčanih sredstava ušao u izgradnju crkve u Poznanovcu, vjerujući da će Bog iznaći način i ljude koji će mu biti na pomoć.

Crkva je naposlijetku ipak izgrađena i u njoj se sada redovito svake nedjelje slave svete mise, no, još je potrebno dovršiti unutarnje uređenje, a upravo će u tu svrhu biti namijenjena sva sredstva prikupljena na subotnjem koncertu. Ulaz je besplatan, a prikupljat će se samo dobrovoljni prilozi. Pokrovitelji su Krapinsko – zagorska županija, Općina Bedekovčina, Grad Krapina i brojni ljudi velikog srca.

Član brojnih udruga

Inače, Dr. Rogan bio je poznati zagorski internist, dugogodišnji voditelj odjela za intenzivnu medicinu, odjela interne medicine te pomoćnik ravnatelja za medicinska pitanja OB Zabok. Bio je aktivan u Hrvatskoj udruzi “Muži zagorskog srca”, Lovačkom društvu Bedekovčina, Ribičkom društvu Bedekovčina, Nogometnom klubu Tondach Bedekovčina, a djelovao je i kao liječnik u Domovinskom ratu.

– U svom je djelovanju bio uvijek na strani potrebitih, skrbio se nesebično za bližnje, za prijatelje, za ljude u nevolji, za sve uvijek je imao vremena, uvijek su mu svi drugi bili na prvom mjestu. Štefek je živio za ljubav, za iskrenost, za čisto srce, i zato su ga voljeli svi, i kolege i pacijenti kojima se potpuno predavao – riječi su kojima su se od svog voljenog kolege u siječnju 2016. godine oprostili djelatnici OB Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba