SPOJ MLADOSTI, ISKUSTVA I VRHUNSKOG ZVUKA: Mladi Footloose Band u Beer House Punktu predstavio svoj prvi singl

“SRODNE DUŠE”: Poslušajte nježnu baladu koja će vas osvojiti – pogotovo ako planirate vjenčanje

Objavljeno: 12.10.2018. zagorjeinternational

U Beer House Punktu u Mokricama u četvrtak je predstavljen prvi singl Footloose banda, “Srodne duše”. Članovi benda pjesmu opisuju kao laganu baladu ljubavne tematike prigodnu za prvi ples. Autor teksta i glazbe je Valentino Žlabur, koji potpisuje i aranžman, zajedno s gitaristom Daliborom Moštakom.
– Pjesma je nastajala malo po malo, još prije tri godine, i negdje “u prašini” čekala svoje vrijeme, priliku da zasja. Naime, kako je Footloose krenuo s ozbiljnijim radom i s nastupima na svadbama, došla je ideja da snimimo nešto autorsko – otkrio nam je Valentino.
Za spot je bio zadužen njihov dežurni snimatelj, fotograf i prijatelj Rikard Jadan, iz FX foto – video – audio studija.
– On je u našoj priči od prvih trenutaka. Potpisuje sve naše fotke i videe. Jako smo sretni našom suradnjom te ga svakako preporučujemo svima, osobito mladencima. Isto tako, želimo zahvaliti našim glumcima, Martini Kos i Nikoli Brcku. Odradili su to kao pravi profesionalci. Zahvaljujemo im i na strpljenju oko svih naših ideja vezanih uz spot. U spotu imamo još jednog aktera, a to je Nikolin konj Trenton, pa zahvaljujemo i tom manekenu na strpljenju – smije se Valentino.

Sve je počelo u glazbenoj

Spot je snimljen na više lokacija, pa se tako može vidjeti Park Vranyzcany i staro jezero u Oroslavju, caffe bar Roses u Oroslavju, dok se središnji dio priče, odnosno, prvi ples, odvija u Gornjoj Stubici, kod crkve, te u Dvorcu Oršić.

– Promocija je prošla iznad svih naših očekivanja. Iako smo zamislili jednu intimnu atmosferu i druženje, kako je u početku i bilo, na kraju se to pretvorilo u feštu do jutarnjih sati, kako to i uvijek biva s nama. Kad krenemo, ne znamo stati – zaključuje Valentino.
Inače, Footloose band, koji se okupio prije godinu i pol, čine Pia Kartelo, Valentino Žlabur, Dalibor Moštak, Antonio Pakelj i Teo Seljan. Kako kaže Valentino, on i Pia su zajedno išli u srednju glazbenu školu, te bi u pauzama uvijek tražili neki slobodni klavir da zasviraju i zapjevaju sebi za dušu i tako se rodila ideja za osnivanje benda. U početku je Footloose bio “accoustic” sastav, no dobre reakcije publike potaknule su ih na prelazak na višu razinu.
– Naša ideja, želja i motiv su zabaviti ljude, dirnuti ih pjesmom u dušu i, naravno, rasplesati, pa je Footloose nekako bilo i logično ime. No, nijedan početak nije lagan, pa tako nije bio ni naš. Kada je bend tek u startu, teško je naći ekipu koja želi ozbiljno raditi, no Pia i ja smo ustrajali, jer smatramo da se sve događa s razlogom, stoga smo znali da će se kad – tad sve poklopiti i posložiti ekipa koja je kao i mi, živi glazbu, entuzijastična, koja želi napraviti nešto drugačije i kvalitetno. Zbog čega smo drugačiji? Spoj mladosti i iskustva. Trudimo se u svaku pjesmu unijeti sebe, svoj stil, svatko na svojem instrumentu i zajednički kao band. Smatramo da imamo i drugačiji stil sviranja. Dok se većina danas trudi “nabrijavati”, mi smo kontra, volimo “mekanu” svirku. ‘Ajmo reći, neki američki stil. Puno dinamike, improvizacije, svatko ima svoje mjesto, svoj solo, priliku da pokaže svoju maštovitost, kreativnost i glazbeno znanje, što se ne može izraziti ako se sviraju striktno originalne verzije – kaže Valentino.

Duhovna glazba

Zanimljivo je i to da Footloose Band svira i duhovnu glazbu.
– Svatko od nas je u nekom periodu svog života svirao u svojoj župi, neki još i danas, pa tako svim svojim mladencima kao poklon dajemo gratis glazbu, odnosno, pjevanje i sviranje na vjenčanju u crkvi – ističe Valentino.
Uz promociju prvog singla ovog mladog benda, u Punkt Beer Houseu je te večeri održana još jedna promocija, i to fine zagorske kapljice. Radi se o Hren vinu, Sauvignonu i Graševini, koji su zaštićeni oznakom izvornosti “Zagorje – Međimurje” s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom s područja Budinščine, Hraščanski Kraljevec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba