Obrtu EL – SJAJ iz Strahinja kod Krapine, kroz operativni program Konkurentnost i kohezija odobreno 282.000 kuna bespovratnih sredstava za nabavku stroja za puhanje PET ambalaže i uvođenje potrebnih ISO i HACCP normi

PROJEKT OD 633.650 KUNA: Pojačali proizvodne kapacitete te uvode norme kojima mogu proizvode nuditi u mljekarskoj i kozmetičkoj industriji

Objavljeno: 12.10.2018. Alen Brodar

Obrtu za proizvodnju, trgovinu, prijevoz i usluge “EL-SJAJ” iz Strahinja kod Krapine, čija je glavna djelatnost proizvodnja proizvoda od PVC plastike, kroz operativni program Konkurentnost i kohezija odobreno je sufinanciranje nabavke stroja za puhanje PET ambalaže i uvođenja ISO 9001 i 14001 norme te HACCP norme. Ukupna vrijednost projekta, čije je razdoblje provedbe godinu dana, od 26. ožujka 2018. do 26. ožujka 2019. godine, je 633.650 kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 282.482,44 kune.

Povećanje konkurentnosti

Obrt od svog osnivanja 1983. godine posluje u Strahinju, a ovim su projektom, ističe vlasnik Ranko Gregurović, željeli riješiti ključni problem – premale proizvodne kapacitete, kojima ne mogu zadovoljiti potrebe tržišta, kao i nedostatak certifikata koje kupci traže.

– Nabavkom stroja svakako ćemo povećati konkurentnost i povećati obujam proizvodnje. Uvođenjem ovih certifikata u poslovanje, povećat će se i količina proizvoda prema usvojenim standardima kvalitete, čime ćemo i potpunosti udovoljavati tržišnim standardima – istaknuo je vlasnik.

Dodao je kako će rezultat projekta, uz povećanje kapaciteta proizvodnje, biti zadržan postojeći kadar, ali i zapošljavanje dva nova djelatnika.

Izvoz u EU

– Naše ciljano tržište po realizaciji projekta će biti daljnje jačanje pozicije i prisutnosti u mljekarskoj industriji, industriji proizvodnje ulja te kozmetičkoj industrija, a ono nije ograničeno samo na prostor Hrvatske, već i na izvoz u zemlje članice EU-a – zaključuje Gregurović, dodajući da se planira proizvodnja PET ambalaže u obliku boca, volumena od 0,1 do dvije litre.

U obilasku pogona bio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je pohvalio još jednu poduzetničku investiciju na području grada, poručivši da je uvijek zadovoljstvo dati podršku poduzetnicima koji rade na jačanju krapinskog gospodarstva.

Inače, više informacija o samom obrtu i njihovoj paleti proizvoda dostupno je na internetskoj stranici www.el-sjaj.hr.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba