U Domu za odrasle osobe Lobor – grad obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Zaposlenici Doma i njihovi gosti učili kako se suočavati sa stresom na radnom mjestu, a na kraju uživali u druženju uz gljivarski kotlić

Objavljeno: 11.10.2018. JJ

U Domu za odrasle osobe Lobor – grad obilježen je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Iako je ovogodišnja tema Svjetskog dana bila vezana uz mentalno zdravlje mladih, u Lobor – gradu su naglasak odlučili staviti na mentalno zdravlje zaposlenika, što se, kažu, često zaboravlja. Obilježavanju su se pridružili djelatnici domova za odrasle osobe, centara za socijalnu skrb, centara za rehabilitaciju, odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola. U dvorani gdje su se održavala predavanja, bili su izloženi ručni radovi vezilja, proizašli iz radionica koje se održavaju kao radna terapija u Domu.

Predani poslu

U pozdravnoj riječi, ravnateljica Doma Darinka Sviben istaknula je važnost brige o mentalnom zdravlju.
– Mentalno je zdravlje sastavni dio općeg zdravlja osobe, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca, obitelj i radno okruženje – rekla je Sviben.
Prisutnima se obratila i načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja je istaknula dobru suradnju lokalne zajednice s Domom i pohvalila sve prisutne za predanost poslu.
Sandra Kos iz Obiteljskog centra Krapinsko – zagorske županije održala je gostima i zaposlenicima Doma predavanje na temu “Mentalno zdravlje zaposlenika”, u sklopu kojeg je govorila o znakovima stresa s kojim se osobe susreću na radnom mjestu, kako ih prepoznati te kako se s njima suočavati. Antonija Miholić, diplomirana medicinska sestra, održala je pak predavanje na temu “Kako prepoznati vlastitu anksioznost”.

Izvodili i vježbe

Osim teorijskog dijela, prisutni su imali prilike isprobati nekoliko jednostavnih i praktičnih tehnika za suočavanje s anksioznošću. Na kraju su svi prisutni izvodili vježbe koje se mogu provoditi na radnom mjestu, traju desetak minuta, a primjerene su svima. Vježbe je demonstrirala Kristina Tovernić, fizioterapeutkinja Doma.
Nakon službenog dijela programa, gosti su imali prilike upoznati se s gljivama koje rastu u loborskom kraju te uživati u gljivarskom kotliću kojeg su pripremili članovi Gljivarskog društva “Medenka” iz Zlatara, u suradnji sa zaposlenicima kuhinje Doma, te u drugim specijalitetima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba