Svečano otvorena nova informatička učionica Osnovne škole Bedekovčina, vrijedna 264 tisuće kuna

ZA JOŠ KVALITETNIJE OBRAZOVANJE: Novouređena učionica prostire se na 60 četvornih metara, ima 3D printer i 24 prijenosna računala

Objavljeno: 10.10.2018. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Bedekovčina svečano je otvorena nova informatička učionica, u koju je uloženo 264 tisuće kuna. Otvorio ju je predsjednik školskog Vijeća učenika, u pratnji krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, načelnika Bedekovčine Darka Bana i ravnatelja škole Ivana Paradija. Župan Kolar tom je prilikom čestitao ravnatelju škole i njegovim suradnicima, koji su osmislili čitav projekt.
– Kaskamo za svijetom što se tiče informatike i presporo se mijenjamo. Razgovarajući s kolegama ravnateljima osnovnih škola na području županije, svi misle isto, a to je da se s informatikom krene kao obaveznim predmetom već od prvog razreda, a ne u višim razredima osnovne škole – rekao je župan Kolar te istaknuo kako se Krapinsko – zagorska županija u projekt izravno uključila s 50 tisuća kuna, te kroz decentralizirana sredstva namijenjena samoj školi.

Uporabna dozvola

– Rekao sam već više puta da će moj drugi mandat biti usredotočen na školstvo i već se sada to vidi. Znate i da smo se kreditno zadužili za projekte u školstvu, no to ne može biti dugoročni put. Inzistiramo i apeliramo da u sljedećom financijskoj omotnici europskih fondova bude još više novca namijenjeno obrazovanju – naglasio je Kolar.

Prijašnja informatička učionica bila je veličine 27 četvornih metara i imala je 18 starijih računala. Nova je veličine 60 četvornih metara, opremljena je 3D printerom i ima 24 prijenosna računala za učenike. Radovi su, nakon brojnih predradnji, počeli 16. srpnja, a uporabna dozvola dobivena je 5. listopada.

Financiranje projekta

– Dobiven je standard koji će omogućiti učenicima i učiteljima da na siguran i kvalitetan način mogu stjecati znanje i kompetencije koje su od životne važnosti za daljnje školovanje. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je 39 tisuća kuna, no, cijeli projekt ne bi bio moguć bez pomoći osnivača škole – Krapinsko – zagorske županije, Općine Bedekovčina, donatora i ljudi koji su izvodili same radove – rekao je ravnatelj škole Ivan Paradi.
Dobru suradnju Općine i Osnovne škole istaknuo je i načelnik Bedekovčine Darko Ban.
– Općina Bedekovčina je “Općina – prijatelj djece”. Trećinu proračuna izdvajamo za školstvo. I ovdje smo se uključili u uređenje informatičke učionice s 10 tisuća kuna – rekao je načelnik.
Na otvorenju učionice bio je i predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Željko Novosel, zamjenik načelnika Janko Buzjak te više ravnatelja odgojno – obrazovnih ustanova s područja KZŽ. U sklopu svečanosti otvorenja, nastupila je mala vokalna skupina OŠ Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba