Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Krapinsko – zagorske županije

Svojim prijedlozima i inicijativama, učenici će nastojati doprinijeti boljem i kvalitetnijem razvoju demokracije u zagorskim školama

Objavljeno: 10.10.2018. ivanabelosevic

U Srednjoj školi Krapina održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Krapinsko – zagorske županije. Članovi vijeća izabrani su na mandat od dvije godine. Predsjednik, potpredsjednik i tajnik vijeća nisu izabrani, jer niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu, pa će se birati na sljedećoj sjednici.
Voditeljica službe za društvene djelatnosti iz Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji, Jadranka Cesarec, otkrila je da se od ukupno 42 osnovne i srednje škole, sjednici odazvalo 36 škola, odnosno, 36 predstavnika zagorskih škola.

Rad vijeća

– Dio predstavnika koji nedostaje opravdao je svoj izostanak bolešću. Vijeće učenika zasniva se na tome da učenici svojim radom doprinesu boljem i kvalitetnijem razvoju demokracije u svojim školama. Njihovo je da ističu određene prijedloge, pokreću određene inicijative, organiziraju neku izložbu, priredbu ili slično. Hoće li njihovi prijedlozi biti usvojeni ili ne, to je pitanje za osnivača škola i ostale. Nadam se da će Krapinsko – zagorska županija podržati rad Vijeća učenika i da će svi prijedlozi koje naši učenici iznesu, biti dobrodošli – istaknula je Jadranka Cesarec.

Dva puta godišnje

Na početku sjednice, okupljene je pozdravio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – Tu su predstavnici većine naših škola, što je izuzetno bitno za nas jer dobivamo informacije direktno od učenika koji predstavljaju svoje škole. To su mladi ljudi koji svojim prijedlozima itekako mogu obogatiti naše programe. S obzirom na to da se Vijeće nalazi dva puta godišnje, svaki puta ćemo na sjednicu doći ili moja zamjenica Jasna Petek ili ja, da osobno čujemo probleme, prijedloge i rasprave koje se odvijaju na vijeću. Posebnu pažnju ćemo posvetiti zaključcima koje će oni donositi – naglasio je župan Kolar.
Konstituirajućoj sjednici su nazočili i predstojnica Ureda državne uprave u KZŽ Silvija Profeta Fabijančić te ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba