U Zlataru osnovana Udruga hrvatskih branitelja, koja okuplja sve branitelje s područja grada, neovisno o postrojbi kojoj su pripadali

“Primarni su ciljevi očuvanje digniteta Domovinskog rata i pružanje pomoći svim braniteljima”

Objavljeno: 10.10.2018. JJ

U prostorijama gradske vijećnice u Zlataru, proteklog je vikenda osnovana Udruga hrvatskih branitelja Zlatar, koja okuplja sve branitelje s područja grada Zlatara i okolice. Skupštinu je vodio Mladen Ptičar, inicijator osnivanja udruge, koji je na samom početku, uz prisutnost 34 člana udruge, razložio osnovni koncept udruge. Istaknuo je da će udruga okupljati sve branitelje, bez obzira na postrojbu i vrijeme sudjelovanja u Domovinskom ratu, što će pridonijeti većem zajedništvu branitelja. Skupština pritom ne bira predsjednika udruge, već ga bira Vijeće branitelja, čiji su članovi predstavnici svih ratnih postrojbi u kojima su bili zlatarski branitelji, što znači da je Vijeće branitelja reprezentativno tijelo svih postrojbi u kojima su bili branitelji iz Zlatara.

Izabrana tijela

Nakon donošenja odluke o osnivanju udruge i prihvaćanju statuta udruge, skupština je izabrala tijela: Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti. Za predsjednika udruge izabran je Ernest Bifel, za dopredsjednike Dominik Mezak i Ivan Premor, za tajnicu Jasna Hanžek i za rizničara Josip Čižmek. Ostali izabrani članovi Vijeća su: Danijel Klarić, Ivan Škreb, Branko Turek, Juraj Šumiga, Željko Spevec, Bogdan Rihtarić, Damir Pušić, Darko Varga, Josip Benković i Ivan Bartolin. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Ivan Vlahek, Darko Hudi i Branko Mladić, a za članove Suda časti Ivan Šaka, Marijan Juriša i Davor Rogina. Također, sukladno Statutu, skupština je izabrala Dominika Mezaka za likvidatora udruge.
Na kraju se nazočnima obratio novoizabrani predsjednik Ernest Bifel, koji je predstavio temeljne ciljeve i okvirni plan rada udruge, istaknuvši, između ostaloga, promicanje Domovinskog rata, očuvanje digniteta Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja, obilježavanje sjećanja na stradalnike Domovinskog rata, sudjelovanje, zaštita i pružanje pomoći svim braniteljima, ne samo članovima udruge, organizacija tribina i promocija knjiga.

Gosti iz Marije Bistrice

Ujedno je pozvao sve članove na promociju knjige u Zlataru 8. studenoga, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Skupštini se obratio i novoizabrani dopredsjednik Dominik Mezak. Na skupštini je gostovala delegacija braniteljske udruge iz Marije Bistrice, na čelu s predsjednikom Ivanom Puckom, kao i predsjednik zlatarskog ogranka Udruge “Hrvatski domobran” Juraj Sremec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba