DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN U MAČU

Osnovnoškolska djeca napravila krug prijateljstva, vozila autiće i naučila prometnu kulturu, načelnica darivala novorođene

Objavljeno: 06.10.2018. zagorjeinternational

Dječji tjedan obilježen je i u Općini Mače. Otvorili su ga učenici tamošnje Osnovne škole sa svojim učiteljicama, održavanjem kruga prijateljstva na mjesnom trgu, tako što su se držanjem za ručice pokazali što znači pravo i iskreno prijateljstvo. Svoje veselje izrazili su pjesmom i plesom te kreativnim crtanjem po pločniku.

Posjet načelnici

Učenici su u pratnji svojih učiteljica i ravnatelja posjetili i zgradu Općine Mače. Srdačno su ih dočekali načelnica Mladenka Mikulec i zamjenik Ivan Herceg. Djeca su im postavila brojna zanimljiva pitanja, poput: Zašto nemamo besplatne udžbenike? Hoće li se obnoviti Sutinske toplice? Može li se izgraditi veći park? Hoće li se kod doktora staviti invalidski lift? Može li se učiniti nešto da više nema napuštenih životinja? Neki su pak htjeli malo bolje upoznati načelnicu i saznati ostane li joj vremena za sebe uz sve poslove koje obavlja kao načelnica, kako je uopće postala načelnica te koji joj je bio najdraži predmet u školi.

Nakon toga svi su nastavili druženje u prostorijama Općine uz slatkiše i sokove. Također, istog dana načelnica je sa zamjenikom osnovnoškolce darivala s prigodnim bijelim majicama s natpisom “Mače taj kutek naš“, kako bi djeca imala uspomenu na dječji tjedan.

Načelnica Mladenka Mikulec posjetila je i  Specijalističku ordinaciju obiteljske medicine Ranko Miholić i tom prilikom uručila plišane igračke i slatkiše, koji će zasigurno razveseliti najmlađe te im osigurati ugodniji boravak u prostorijama ambulante Mače tijekom posjete liječniku.

Patronažna sestra Dragica Čehulić s načelnicom je  posjetila dječju čuvaonicu “Mačići“ i održala radionicu s temom “Pranje ruku“. Svi su kroz igru naučili kako pravilno prati ručice i održavati higijenu.

U srijedu u prostorijama dječje igraonice, načelnica je s predsjednicom “Društva naša djeca“ Dragicom Čehulić darivala novorođenu djecu sa zlatnim poklonom (zlatni anđeo), bodijem sa simboličnim natpisom “Mače taj kutek naš“ te njihove majke s buketom cvijeća.

Edukacija o prometu

OŠ Mače je prigodom Dječjeg tjedna bila domaćin programa prometne kulture za najmlađe u organizaciji Jumicar Hrvatska u suradnji s OŠ i partnerima. Jumicar vrši edukacije preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu. Osnovni cilj mu je razvijanje dječje svijesti o sigurnostima u prometu na vrlo jednostavan, originalan i zabavan način. Tako su djeca prvo imala predavanje o sigurnosti u prometu, zatim poduku o vatrogascima, gdje su imali priliku vodom gasiti vatru. Nakon toga imali su radionicu s policijom i mogli sjesti u policijski auto. Vozili su i male autiće po poligonu, a uz to poštovali sve prometne znakove. Na posljetku su imali predavanje prve pomoći. Djeca su bila jako sretna jer su naučila puno toga korisnoga.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba