PROGLAŠENI NAJBOLJI GRADOVI HRVATSKE, U KONKURENCIJI I NEKI ZAGORSKI

Na području gospodarstva najbolji su Krk, Sveta Nedjelja i Varaždin, Krapina na trećem, a Oroslavje na četvrtom mjestu

Objavljeno: 05.10.2018. ivanabelosevic

Veliki projekt prvog izbora najboljih hrvatskih gradova kojeg su organizirali gradonačelnik.hr, Hanza media i Ipsos, okrunjen je proglašenjem i dodjelom nagrada pobjednicima. Krk, Sveta Nedelja i Varaždin najbolji su gradovi na području gospodarstva, Pag, Umag i Čakovec kada su u pitanju demografska i obrazovna politika, a Novigrad, Poreč i Dubrovnik najbolja su mjesta za život. Šampion EU fondova je Grad Križevci, nagradu za Eco City ide u Jastrebarsko, a Smart City titula u Rijeku.

Kvaliteta života

U konkurenciji su se nalazili i gradovi iz Krapinsko – zagorske županije. U kategoriji ekonomija na četvrtom mjestu za male gradove nalazi se Oroslavje, a na šestom Zabok, dok je kod velikih gradova Krapina na trećem mjestu. U kategoriji obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika za male gradove Oroslavje je na sedmom i Pregrada na devetom mjestu. Po kvaliteti života u kategoriji malih gradova Zabok se nalazi na devetom mjestu, a u kategoriji velikih gradova na istom mjestu je Krapina.

Plakete finalistima

Plakete su svečano uručene i svim finalistima. Podsjetimo, u finale izbora najboljih gradova za gospodarstvo ušli su: Bakar, Mali Lošinj, Novigrad Istarski, Oroslavje, Kastav, Poreč, Rovinj, Sveta Nedelja i Umag, Dubrovnik, Krapina, Pula, Samobor te Varaždin. U kategoriji demografija i obrazovanje finalisti su bili Bakar, Novigrad, Pazin i Vis, Kastav, Novi Marof, Poreč, i Vrbovec, te Kaštela, Požega, Šibenik i Velika Gorica, dok su u kvaliteti života najbolji Cres, Hvar, Krk i Novalja, Labin, Opatija, Poreč i Rovinj, te Koprivnica, Samobor, Varaždin i Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba