IZGLEDA KAO SUPERJUNAK: Pregračanin Roberto Burić (23) bavi se fitnessom i bodybuildingom, a već se okitio titulama europskog i svjetskog prvaka

Uz svakodnevne treninge, zdrave obroke ne preskače ni na predavanjima, strogu dijetu drži tri mjeseca prije natjecanja, a “cheat meal” priušti si samo vikendom

Objavljeno: 30.09.2018. zagorjeinternational

I Pregrada ima svog svjetskog prvaka. Radi se o 23-godišnjem Robertu Buriću, studentu Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, koji se aktivno bavi fitnessom i bodybuildingom.
Roberto kaže da je fitness njegov način života. Trenira i radi u teretani “5 Star fitness centar” u Varaždinu, a sportom se bavi još od malih nogu.
– Trenirao sam nogomet u Nogometnom klubu Pregrada, no kada sam ozlijedio leđa, krenuo sam u teretanu da bih ojačao leđne mišiće i tako se dogodila ljubav prema fitnessu i bodybuildingu, koja traje već sedam godina. Ozbiljniji pristup, uz adekvatnu prehranu i trening, počeo je tek kada sam prvi puta ozbiljnije krenuo u teretanu i to na prvoj godini studija, dakle, s 18 godina – otkrio je Roberto u svojem intervjuu za Glas Pregrade, dodajući kako dobiva podršku i pozitivne reakcije od strane svoje obitelji i prijatelja.

Dobra organizacija

– Treniram pet do šest puta tjedno, a svaki dan treniram drugu skupinu mišića. Dan mi obično počinje treningom koji traje 60 – 75 minuta, a večer prije si pripremim obroke za sljedeći dan. Naime, prehrana je u ovom sportu i načinu života jako bitan faktor. Ljudi misle da je dovoljno samo trenirati, no ako prehrana nije dobro posložena, neće biti niti rezultata. Prije samog natjecanja držim se stroge dijete koja traje otpilike tri mjeseca, dok inače uvijek pazim na prehranu i dovoljan unos proteina kroz cijelu godinu, uz pokoji “cheat meal” (op.a. obrok u kojem nema planiranja, praćenja unosa kalorija i bjelančevina) vikendom – ističe Roberto.

Kaže kako nema problema s usklađivanjem svojeg stila života s fakultetom.
– Uz dobru organizaciju, može se i to uskladiti. Recimo, obroke ponekad uzmem sa sobom u posudicama na predavanja, kako ne bih došao u napast da pojedem nešto krivo iz pekarnice – kaže ovaj mladi bodybuilder, koji je na svojem prvom ozbiljnijem natjecanju 2017. godine, na Europskom prvenstvu IBFF federacije u Budimpešti, u kategoriji “Men’s Physique” osvojio prvo mjesto. Ove je godine postao IBFF europski prvak u kategoriji “Classic Physique”, na natjecanju održanom u mađarskom Komoranu, a na istom je natjecanju osvojio drugo mjesto u kategoriji “Men’s Physique”. Kao svoj najdraži naslov ističe titulu IBFF svjetskog prvaka u kategoriji “Men’s Physique”, koju je osvojio u slovenskim Brežicama.

Ekstremno i nezdravo

– Poručio bih svima koji se žele baviti fitnessom da krenu i naprave nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Uz zdravu prehranu i neku tjelesnu akvtivnost, koja ne mora biti samo teretana, možemo se osjećati bolje i sretnije. Rekreativno vježbanje je zdrav način života, dok natjecateljski pristup ne bih preporučio rekreativcima jer je to ekstremno i smatram da nije zdravo, pogotovo zadnji tjedni prije samog natjecanja. Drago mi je što u današnje vrijeme fitness sve više postaje popularan i na našim prostorima, odnosno, raste popularnost odlaska u teretanu više nego sjedenje po kafićima – zaključuje svjetski prvak Roberto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba