U četvrtak se u sklopu “Branja grojzdja” igra humanitarna utakmica, a sav prihod namijenjen je kupnji robotskog odijela za Danijela Plašća

Za pomoć mladom Zlatarščaninu nogomet će zaigrati Goran Vlaović, Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Dario Šimić…

Objavljeno: 25.09.2018. JJ

U sklopu manifestacije “Branje grojzdja”, ovog četvrtka u 16.30 sati, u Pregradi će se odigrati humanitarna nogometna utakmica za mladog Zlatarščanina Daniela Plašća. Zaigrat će ekipa Humane zvijezde Hrvatske i veterani Nogometnog kluba Pregrada. Za ekipu Humane zvijezde Hrvatske nastupit će: Goran Vlaović (kapetan), Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Branko Strupar, Dario Šimić, Zlatko Mateša (predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora), Boris Živković, Vjeko Škrinjar, Darko Čordaš, Srđan Lakić, Miroslav Žitnjak, Zoran Zekić, Andrej Panadić, Ivica Kulešević, Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Marko Šivak (HRT) i Milan Stjelja (NOVA TV). Ekipi veterana NK Pregrada pridružit će se krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Dogovoren najam

Utakmica će se igrati na nogometnom igralištu NK Pregrada, a cijena ulaznice je 20 kuna. Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je, nakon što je 2015. godine doživio prometnu nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Njegovi roditelji i prijatelji organizirali su nekoliko različitih akcija za kupnju robotskog odijela, pomoću kojeg Daniel ponovno može stati na noge, no koje je izrazito skupo, a u čitavu akciju uključila se i Krapinsko – zagorska županija.

Zahvaljujući svesrdnoj podršci javnosti, ali i ogromnog truda svoje obitelji, Daniel je krajem lipnja ove godine zaista i stao na svoje noge, jer je s tvrtkom koja proizvodi robotska odijela, dogovoren najam. No, s obzirom na to da to nije dugoročno rješenje, potrebno je do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju, kako bi obitelj mogla otkupiti robotsko odijelo u cijelosti.

“Odličan osjećaj”

– Osjećaj je odličan. Konačno opet gledam ljude u oči – rekao je Daniel nakon što je napravio svoje prve korake.
Cijena odijela je 98 tisuća eura, a do sada su prikupljene dvije trećine sredstava.
– Super Daniel. Tako ja zovem našeg Daniela. On je imao ogromnu volju i veliku podršku svojih roditelja, a na nama nije preostalo ništa drugo nego da podržimo tu akciju. Zadovoljni ćemo biti kada skupimo sve novce i kada odijelo bude Danijelovo vlasništvo. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti – kaže župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba