U sklopu projekta, uključene udruge i ustanove dobivaju pet mBot edukacijskih robota, edukaciju za mentore te sudjeluju u najvećem robotičkom natjecanju ovog tipa u Europi

Udruga mladih Feniks uspješno se prijavila i postala dio Croatian Makers Lige

Objavljeno: 25.09.2018. JJ

Udruga mladih Feniks iz Oroslavja uspješno se prijavila i postala dio Croatian Makers Lige. Radi se o natjecanju iz robotike, automatike i programiranja za djecu osnovnoškolskog uzrasta, prvom velikom projektu Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), u sklopu kojeg se svim uključenim ustanovama donira pet mBot edukacijskih robota, omogućuje edukacija za mentore te se tijekom godine organizira i provodi natjecanje, odnosno, Liga. U Croatian Makers ligi sudjeluje više od 500 hrvatskih ustanova, u nju je uključeno više od deset tisuća djevojčica i dječaka te je ona najveće robotičko natjecanje ovog tipa u Europi.
Ovim projektom želi se omogućiti stjecanje novih znanja učenicima i mentorima, dobivanje opreme te se otvaraju mogućnosti sudjelovanja i u drugim projektima i natjecanjima. Sudjelovanjem u natjecanju u sklopu Croatian Makers Lige, Udruga mladih Feniks će se uključiti u ostvarenje osnovnog cilja Lige – omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolaca.
Trenutno su u tijeku uvodne edukacijske radionice, na kojima će mentori upoznati s korištenjem mBot robota te edukacijskim materijalima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba