Polaganjem vijenaca kraj spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, zagorski policajci obilježili Dan policije

“Krapinsko – zagorska županija jedna je od najsigurnijih u Hrvatskoj, imamo dobro obučene, profesionalne policajce koji će uvijek odraditi svoj dio posla”

Objavljeno: 25.09.2018. zagorjeinternational

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kraj spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova, ispred zgrade Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku, zagorski su policajci odali počast poginulim hrvatskim redarstvenicima PU krapinsko – zagorske i obilježili Dan policije, koji se slavi ove subote, 29. rujna, uz svetkovinu sv. Mihaela, zaštitnika policajaca.
– Dan policije je u subotu, 29. rujna, no mi ga obilježavamo već nekoliko dana. Prošli tjedan smo imali sportske susrete djelatnika Policijske uprave, danas smo imali polaganje vijenaca za poginule policajce u Domovinskom ratu. Pozvali smo i članove njihove njihovih obitelji, pa ćemo malo porazgovarati s njima, prisjetiti se tih dana koji su iza nas – istaknuo je načelnik PU krapinsko – zagorske Darko Car.

Uloga u ratu

Obilježavanju Dana policije nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Čestitam Dan policije svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova i zahvaljujem im se na svemu što čine, i za sigurnost ljudi i imovine na području Krapinsko – zagorske županije. Čestitka načelniku Policijske uprave krapinsko – zagorske, gospodinu Darku Caru i njegovoj ekipi, koji su i za vrijeme turističke sezone obavili jedan sjajan posao, s nedovoljno ljudi, ali su ipak sa svojim znanjem, profesionalnošću i požrtvovnošću, uspjeli odraditi sezonu. Broj kaznenih djela na području Krapinsko – zagorske županije je najmanji u Hrvatskoj, uz Požeško – slavonsku županiju, i ono što ja uvijek govorim, svi mi lakše ujutro otiđemo na posao, kada znamo da je stanje sigurnosti na području županije dobro i da ako se nešto dogodi, imamo dobro obučene, profesionalne policajce koji će napraviti svoj dio posla. Isto tako, kada nam dolaze strani investitori, stanje sigurnosti nije beznačajno, jer oni žele uložiti svoj kapital u mjesto koje je sigurno – rekao je župan Kolar, dodavši i kako je neizmjerno važno spomenuti ulogu policije u Domovinskom ratu te kako ponekad zaboravljamo da su Oružane snage Republike Hrvatske stvorene iz Specijalne postrojbe policije.

Sveta misa

Kolar je dodao i kako mu je čast što je Krapinsko – zagorska županija mogla sudjelovati u izgradnji spomenika poginulim pripadnicima MUP-a.
Uz načelnika Cara i župana Kolara, vijence su položili gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić. Nakon molitve za poginule branitelje, koju je predvodio kapelan PU krapinsko – zagorske, vlč. Branko Čagelj, proslavljena je sveta misa za poginule policajce, a djelatnici PU krapinsko – zagorske sutra će obići i njihove grobove. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba