PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U hrvatskoj inačici Jumicara sudjelovali učenici osnovnih škola iz Đurmanca, Radoboja, Petrovskog i Gornjeg Jesenja

Objavljeno: 22.09.2018. zagorjeinternational

Osnovna škola Đurmanec bila je domaćin “Programa prometne kulture za najmlađe – Jumicar“ te je ugostila učenike OŠ Side Košutić iz Radoboja, Antuna Mihanovića iz Petrovskog i OŠ Gornje Jesenje. Radi se preventivnoj edukaciji o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda, a program je hrvatska inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja. Učenici su prošli obuku o cestovnom prometu i prvoj pomoći te vatrogasnu radionicu.
Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Lež, Ivica Ranogajec i Kristijan Osredečki kontrolirali su primjenu propisa na Jumicar poligonu i pokazivali svoja policijska vozila.
Kratku školu prve pomoći održali su volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina, kojeg su predstavljali Davor Šimunović, Ksenija Jurinjak te Barbara Cvrtila. Pripadnici DVD-a Đurmanec Ivan Antolić, Saša Horvat, Jurica Gretić i Mario Leljak približili su svoje djelovanje najmlađima te im pokazali opremu i vatrogasna vozila. Sudionike je posjetio i načelnik Đurmanca Damir Belošević, koji je najmlađima podijelio simbolično potvrde o završenom programu. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba