NA TRGU BANA JELAČIĆA OTVORENA DEVETA MANIFESTACIJA “100% ZAGORSKO U ZAGREBU“

“Najbrojniji gosti u našem Zagorju su Zagrepčanke i Zagrepčani, stoga je logično da jedanput godišnje dođemo u glavni grad i predstavimo našu ‘Bajku na dlanu’“

Objavljeno: 21.09.2018. ivanabelosevic

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas i sutra, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, održava se deveta manifestacija “100% zagorsko“ u Zagrebu. Otvorio ju je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a radi se o manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera, čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Sudjeluje 111 izlagača, koji predstavljaju zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta KZŽ.

Kulturno – zabavni program

U ponudi se tako nalaze bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, zagorski štrukli te tradicionalni “babičini kolači”. Uz sve navedeno, tijekom dva dana na središnjem zagrebačkom trgu bit će organiziran i cjelodnevni kulturno – zabavni program s dva večernja koncerta, predstavljanjem turističke ponude “Zagorja – bajke na dlanu” te animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje. Prigodom otvorenja, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da su grad Zagreb i Zagorje neraskidivo vezani već stotinama godina.

Pula i Rijeka

– Najbrojniji gosti u našem Zagorju, u našim toplicama i muzejima su upravo Zagrepčanke i Zagrepčani, stoga je logično da barem jedanput godišnje dođemo u naš glavni grad i da predstavimo naše OPG-ove, tradicijske obrte i turističku ponudu. Našu “Bajku na dlanu“ sada dva dana predstavljamo u Zagrebu, a ostale dane u godini vas pozivamo da dođete u naše zeleno Zagorje – zaključio je župan Kolar.
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić dodao je kako se manifestacija proširila i na Rijeku i Pulu, što je jedan dobar iskorak za proizvođače koji imaju otežan pristup trgovačkim lancima.
Manifestacija se može posjetiti danas do 22 sata i sutra od 8 do 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba