Danas u klanječkoj Galeriji Antuna Augustinčića otvorenje izložbe “Alana Kajfež – Prisutnost mirnih voda“

Mlada 28-godišnja kiparica iz Zagreba predstavlja 11 skulptura u staklu, torza stvarnih osoba u reljefu

Objavljeno: 21.09.2018. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana mira, danas u 17.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, otvara se izložba “Alana Kajfež – Prisutnost mirnih voda“. Izložba se realizira u okviru programa “Uz Mir za mir“, u sklopu kojeg se predstavljaju kiparski radovi koji se referiraju na temu mira i na Augustinčićev spomenik “Mir” u New Yorku, čija se skica i gipsani model nalaze u stalnom postavu Galerije.

O autorici

Alana Kajfež (Zagreb, 1990.) nakon mature u Školi primijenjenih umjetnosti 2008. godine, upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je 2014. diplomirala kiparstvo. Dosad je izlagala na dvadesetak skupnih izložbi (Rovinj, Zagreb, Vinkovci, Lovinac, Hvar, Jastrebarsko, Zadar, Novi Sad), a samostalno se predstavila u Krapinskim Toplicama, Zagrebu i Rijeci. Autorica je javnih spomenika u Vrsaru (San koralja, 2011.), Zagrebu (Jack White, 2014.), Lovincu (Medvjeđi ples, 2016.) te Brisnici kod Posedarja (X. postaja Križnog puta, 2016.).
Mlada kiparica posljednjih nekoliko godina svoje nadahnuće nalazi u staklu, istražujući njegova svojstva i izražajne mogućnosti, čime ulazi u trag likovnih umjetnika poput Raula Goldonija, Jagode Buić, Kuzme Kovačića, Kažimira Hraste, Dražena Trogrlića, Antona Vrlića, Jeronima Tišljara, Gordane Drinković, Petra Dolića, koji su u staklu izveli djela vrhunske kreativnosti.

Do 29. studenoga

Ovom izložbom Alana predstavlja 11 skulptura u staklu, torza stvarnih osoba u reljefu, koje je izradila tehnikom fuzije stakla. Autor izložbe i ovogodišnjeg programa je povjesničar umjetnosti Davorin Vujčić. Izložba će biti otvorena do 29. studenoga, a može se razgledati unutar radnog vremena Galerije.
Izložba i program “Uz Mir za mir“ ostvareni su uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Krapinsko – zagorske županije. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba