OBILJEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

DOBRE VIJESTI: Broj kaznenih djela nasilja u obitelji u odnosu na lani manji za 11,1 posto

Objavljeno: 21.09.2018. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska bilježi pad broja slučajeva nasilja u obitelji, tako da je u prvih osam mjeseci ove godine bilo 5,6 posto manje broja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, u odnosu na isto razdoblje lani te 11,1 posto manje kaznenih djela nasilja u obitelji, istaknuto je u Uredu načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske Darka Cara, gdje je u njegovoj prisutnosti održan sastanak članica Županijskog tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Prijava nasilja

Uz voditeljicu tima Andreju Jurić, policijsku službenicu za prevenciju u Uredu načelnika PU krapinsko – zagorske, sastanku su prisustvovale Nataša Večković Jurman, sutkinja Općinskog suda u Zlataru, Stalna služba u Krapini, Jadranka Kiš Šaulovečki, predsjednica Prekršajnog suda u Zlataru, Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok, dr. Kristina Novosel iz županijskog Doma zdravlja KZŽ, Kristina Šala u ime Ureda državne uprave, te Nina Očko i Tena Sambolić Perišić u ime SOS telefona za žene žrtve nasilja KZŽ.

Razgovaralo se o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, kojim se želi senzibilizirati javnost na problematiku nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja te potaknuti sve građane, posebice žrtve, na prijavljivanje takvih slučajeva.

Mreža podrške

Tena Sambolić Perišić u ime SOS telefona za žene žrtve nasilja KZŽ upoznala je članice Županijskog tima s projektom “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, koji provode na području Županije. Članice tima usuglasile su se kako postoji dobra suradnja između njih i između ustanova iz kojih dolaze, kako u rješavanju pojedinačnih slučajeva u kojima je zabilježeno nasilje, tako i u situacijama organiziranja i provedbe aktivnosti u kojima se djeca i mladi, kao i svi građani na području županije nastoje senzibilizirati o toj problematici. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba