Zagorske mažoretkinje uspješne na četvrtom Kupu Mediterana u Crikvenici

Mažoretkinje Dubrovčan osvojile 17, a mažoretkinje DND-a Budinščina dvije medalje

Objavljeno: 20.09.2018. zagorjeinternational

Mažoretkinje Dubrovčan i mažoretkinje Društva Naša djeca Budinščina sudjelovale su na četvrtom Kupu Mediterana, koji se u organizaciji EMTA-e (European Majorette Teams Association) održalo u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici. Sudjelovalo je 13 timova s ukupno 98 koreografija. Prvi dan, mažoretkinje su sudjelovale u defileu na rivi kroz središte Crikvenice te su se predstavile na gala koncertu u samom središtu grada, na Trgu Stjepana Radića.

Miss mažoretkinja

Održao se i izbor za Miss mažoretkinja, na kojem su se predstavile i mažoretkinje Dubrovčan, Ana Sinković kod seniorki i Laura Meglić kod juniorki. Na samom natjecanju sudjelovale su sa 17 koreografija u tri skupine, kadetkinje, juniorke i seniorke, te su osvojile 17 medalja – osam zlatnih medalja za koreografije u skupini seniorki, u kategorijama defile štap, velika formacija tradicionalna štap, velika formacija moderna i mini formacija tradicionalna štap, u skupini juniorki u kategoriji mini štap moderna te u skupini kadetkinja u kategorijama velika formacija mix, mini formacija mix te mini pom pon; pet srebrnih medalja za koreografije u skupini seniorki u kategoriji mini štap moderna, u skupini juniorki u kategoriji velika formacija tradicionalna štap, defile štap, solo štap (Laura Meglić) te u skupini kadetkinja u kategoriji veliki pom pon; četiri brončane medalje u skupini juniorki u kategorijama veliki štap moderni, duo pom pon (Nika Škalec i Lucija Paun) i mini pom pon te u skupini kadetkinja u kategoriji solo štap (Mihaela Medvedec, kojoj je to prvi solo nastup).

Dvije koreografije

Mažoretkinje DND-a Budinščina predstavile su se s dvije koreografije u kategorijama štap tradicionalni, velike formacije. Seniorke su osvojile drugo, a juniorke treće mjesto. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba