U GORNJOJ STUBICI, U BIVŠOJ TVORNICI “DONA”, OTVOREN NOVI POSLOVNI PROSTOR BRAVARIJE PUTAR

Tvrtka uspješno posluje po čitavoj Hrvatskoj, imamo tržište i u Austriji i Njemačkoj, 13 zaposlenih i tražimo nove radnike“

Objavljeno: 14.09.2018. ivanabelosevic

U Gornjoj Stubici, u prostoru bivše tvornice “Dona“, održano je svečano otvorenje novog poslovnog prostora tvrtke Bravarija Putar d.o.o. iz Mača. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja ALU i PVC stolarije te strojna obrada metala, a osnovana je 2006. godine, sa sjedištem u Maču.

– Bravarija Putar je počela kao obrt, s dva zaposlena – sin i ja. Krenuli smo u prostoru od 60 četvornih metara, a za tri – četiri godine smo morali iznajmiti veći prostor, jer nam je ovaj bio premali. Međutim, ni to nas nije zadovoljilo i ukazala nam se prilika u “Doni“ i zahvaljujući načelniku došli smo ovdje, jer su znali da tražimo prostor. Sad imamo 13 zaposlenih i tražimo nove radnike. Prostor poslova nam je po čitavoj Hrvatskoj, a tržište imamo i u Austriji i Njemačkoj. Nema značajnijeg objekta u Hrvatskoj na kojoj nije prisutna Bravarija Putar, tako da smo ponosni na svoje radnike – rekao je vlasnik tvrtke Josip Putar.

Tržišna konkurentnost

Otvorenju su nazočili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek. Župan je naglasio kako je svako radno mjesto bitno.

– Upravo ovakvi ljudi, koji su počeli od manjih obrta, danas zapošljavaju 13 ljudi, sutra će to biti 20-ak ljudi i koji se svojom kvalitetom proizvoda mogu pojaviti u bilo kojem kutu domovine i van nje, daju konkurentnost. Imamo sjajan gospodarski rezultat na području županije. Novo radno mjesto ne znači samo posao čovjeku, nego i sigurnost njegovoj obitelji. Stoga zahvaljujem vama i vašoj obitelji te svim poduzetnicima u Krapinsko – zagorskoj županiji, na njihovom ulaganju u strojeve i ljude, jer samo tako možemo ostati konkurentni i ono što je najvažnije od svega, da ostanemo doma – istaknuo je župan Kolar.

Prvo poduzeće

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić kazao je kako mu je drago te kako je ponosan na sve ljude koji su smogli hrabrosti ući u prostor nekadašnje “Done”.

– Inicijativa je i bila da se uđe u prostor “Done“, da probamo naći firme i ulagače, i tu se skupilo 13 lokalnih poduzetnika. Danas svjedočimo prvom koji je došao ovdje. Najavio sam i na Općinskom vijeću ćemo donijeti odluku da će svi poduzetnici koji ulaze u ovaj prostor biti oslobođeni komunalne naknade, a u drugoj godini to će biti otprilike 25 posto, da im damo malo prostora i zraka da profunkcioniraju i da se mogu na što bolji način snaći – zaključio je načelnik Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba