“Budi lice Božje među policijskim djelatnicima, ali i župljanima…”

U zabočkoj župnoj crkvi u službu uveden novi kapelan PU krapinsko – zagorske, don Branko Čagelj

Objavljeno: 13.09.2018. JJ

U zabočkoj župnoj crkvi sv. Jelene Križarice, u službu je uveden novi kapelan Policijske uprave krapinsko – zagorske, don Branko Čagelj, koji je dekretom Vojnog ordinarijata imenovan kapelanom Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa, sa svim pravima župnika, do opoziva. Na početku, okupljenima se obratio načelnik PU krapinsko – zagorske Darko Car, koji je zahvalio dosadašnjem kapelanu, p. Zrinku Nikoliću, za njegovo djelovanje u PU i za, kako je rekao, trag dobrote, bliskosti i jednostavnosti te ljubavi za druge, poželjevši također dobrodošlicu novom kapelanu.

Ohrabrenje i poticaj

Domaći župnik, vlč. Marijan Culjak, također je zahvalio p. Zrinku na pomoći u Župi i svećeničkom služenju, a novom kapelanu zaželio dobrodošlicu te ga ohrabrio poticajnim riječima da po svojoj službi i po svome poslanju bude lice Božje među policijskim djelatnicima, ali i župljanima. Na misnom slavlju, uz načelnika, sudjelovali su i njegovi suradnici, policijski djelatnici i župljani Župe sv. Jelene Križarice.

Družba Isusova

Don Branko Čagelj podrijetlom je iz Župe Bistrica kraj Uskoplja. Rođen je 1983. godine u Bugojnu, u obitelji sa šestero djece. Uslijed ratnih događanja, obitelj je 1993. godine bila prisiljena napustiti rodno mjesto. Filozofsko – teološki studij don Branko je završio na Filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu 2017. godine. Pet je godina bio član Družbe Isusove, a posljednje tri godine formacije boravio je u odgojnoj ustanovi kod karmelićana u zagrebačkim Remetama, kao bogoslov Vojnog ordinarijata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba