Teniski klub Zagorec organizator je 25. Teniskog turnira “Jurica Mehun“, jednog od najdugovječnijih sportskih događanja u sklopu krapinskog Tjedna kajkavske kulture

Među najboljih osam sami Zagorci, a veliki “ušati” pehar još uvijek čeka da nekome prijeđe u trajno vlasništvo

Objavljeno: 08.09.2018. Alen Brodar

Teniski klub Zagorec, sa sjedištem u Podgori Krapinskoj postoji od 1992. godine, a njihova dva teniska terena, u sklopu Sportsko – rekreacijskog centra, omiljena su sportska razonoda među Krapinčanima. Čak i kada je jedan od terena bio asfaltiran, a pogotovo nakon 2013. godine, kada je i taj teren preuređen te je na njemu napravljena zemljana podloga. Klub danas broji 77 članova, ali puno je veći broj onih koji od u Podgoru odigrati partiju tenisa. Stoga ne čudi što je taj klub organizator i jednog od najdugovječnijih sportskih događanja u sklopu krapinskog Tjedna kajkavske kulture, Teniskog turnira “Jurica Mehun”, koji je ove godine doživio svoje jubilarno, 25. izdanje.

14 pobjednika

– U tih 25 godina, otkada se kontinuirano igra turnir, bilo je 14 pobjednika, koji su se izmjenjivali, iz Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije, pa i susjedne Slovenije. No, nitko još nije uspio pobijediti na turniru pet puta zaredom, što bi mu donijelo veliki “ušati” pehar u trajno vlasništvo. To ni ne čudi, budući da svake godine igra 50-60 igrača, što nas čini najvećim teniskim turnirom u Krapinsko – zagorskoj županiji – otkriva nam tajnik kluba Robert Jurman, dodajući da su se ove godine među najboljih osam plasirali sami Zagorci.

Turnir je, kako bi se stigao završiti, počeo dva tjedna prije službenog otvorenja 53. Tjedna kajkavske kulture, a završnica i dodjela pehara će biti ove nedjelje, od 14 sati, ukoliko to vrijeme dopusti.

– Nije turnir jedino događanje u sklopu Tjedna kajkavske kulture, imamo i 4. Dječje teniske igre, s kojima smo krenuli 2014. godine, doduše, samo interno, za članove naše škole tenisa, na plan je da već pete Dječje igre postanu županijsko natjecanje u tenisu za djecu – kaže Jurman.

Školu tenisa, koja postoji posljednjih pet godina, trenutno pohađa 30-ak djece, čiji su rezultati odlični i na turnirima, što je dokaz kvalitetnog petogodišnjeg rada.

Prvaci županije

– Imamo županijsku prvakinju do osam godina, Doru Skupnjak, i županijskog prvaka, Petra Vešligaja. Dvije cure, Iva Horvat i Dora Ptičar nam igraju HTS-ove turnire do 15 godina, a i ostala djeca nam postižu zavidne rezultate, kao što su Mihael Frajzman i Matija Hmelina. Jedino što nam nedostaje, da ti rezultati budu još bolji, je zatvoreni teniski teren preko zime. Imali smo dvije zime preuređenu industrijsku halu, u kojoj smo napravili teren pravih dimenzija, s tamo je čak dolazila trenirati i Lana Preis iz Zlatara, koja je državna prvakinja. Prava je šteta za tu curu, ali i za naše klince, što preko zime nemaju gdje igrati tenis, nego se moraju snalaziti, odlaziti u Zagreb ili još dalje. Još će gore biti od ove godine, jer više neće biti zatvorenog terena ni u Rogaškoj Slatini u Sloveniji, kamo su naši ljudi odlazili igrati i trenirati – govori Jurman.

Pa ipak, bez obzira na taj veliki nedostatak preko zime, tereni u Podgori su u posljednjih pet godina doživjeli ozbiljan “face lifting”, zapravo je napravljena potpuna rekonstrukcija cijelog teniskog centra – od terena, do rasvjete, klupskih prostorija, svlačionica, skladišta, poligona, okoliša, sve to, kaže Jurman, uz pomoć članova kluba koji su izdvajali novac i Grada Krapine. U Podgori su tako napravljeni svi uvjeti, da kroz nekoliko godina, kada ovi klinci još malo stasaju, i Zagorci dobiju nekog novog Ivaniševića, Ljubičića, Čilića, odnosno Donnu Vekić, Anu Konjuh ili Petru Martić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba