Nakon što je Statutarna komisija SDP-a potvrdila suspenzije četvorici članova:

HAJDAŠ DONČIĆ: To je nestatutarna odluka krnje komisije, Bernardić radi cirkus od stranke, a zagorski SDP je jedinstven

Objavljeno: 05.09.2018. Alen Brodar

Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, četvorica članova Predsjedništva SDP-a definitivno su suspendirana na dvije godine. Stranačka Statutarna komisija u utorak kasno navečer potvrdila je odluku Glavnog odbora kojom su kažnjeni u srpnju, a na isto razdoblje oduzeta su im i članska prava. Službene dužnosti predsjednika SDP-a Krapinsko – zagorske županije, je podsjetimo, još nakon odluke o suspenziji Glavnog odbora stranke, preuzeo Marko Vešligaj, saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade, ujedno i potpredsjednik zagorske organizacije stranke.
Siniša Hajdaš Dončić, je na naš upit što ta potvrđena suspenzija znači za zagorski SDP, rekao da ne znači baš ništa.

Predsjednik glasao protiv

– Radi se o nestatutarnoj odluci krnje komisije, gdje je jedini pravnik u njoj, Zoran Bauer kao njezin predsjednik, glasovao protiv. Od 15 ljudi, koliko bi ih trebalo biti u komisiji, šest ih je glasalo za suspenziju. Bernardić radi cirkus od stranke – kazao je Hajdaš Dončić, dodajući da je zagorski SDP jedinstven.
Bauer pak je za Večernji list tek rekao da stoji uz priopćenje stranke od utorka navečer, u kojem piše da je Statutarna komisija potvrdila odluke Glavnog odbora, te najavio da će obrazloženje odluke biti za najdulje tri dana napisano i dostavljeno suspendiranima. Rekao je da kao predsjednik Statutarne komisije ne smije, ni želi komentirati odluku niti rezultat glasanja.
Po informacijama iz izvora bliskih Statutarnoj komisiji, od osam članova tog tijela dvojica su glasala protiv odluke kojom se potvrđuje suspenzija “pobunjeničke” četvorke, a to je uz predsjednika Bauera i Bojan Kralj.
Još jedan suspendirani, Peđa Grbin, oglasio se pak na svom Facebooku.
– Još jedno stranačko tijelo stalo je u obranu lika i djela predsjednika stranke, a na štetu same stranke. Iako čitava Hrvatska vidi da SDP ide meteorskom brzinom u propast, da se time otvara put HDZ-u da Hrvatsku vrati u neku tamniju prošlost, na način na koji to čini Orban u Mađarskoj ili Vučić u Srbiji, da se time Hrvatsku prepušta na milost i nemilost onima koji su je uništavali u nekoliko navrata, u SDP-u još uvijek ima dovoljno onih koji to ne mogu ili ne žele shvatiti.

Predmet sprdnje

A vrijeme je da shvate, jer rejting stranke od 17 posto ili Bernardića od 0,7 posto nije plod urote zločestih agencija nego naša realnost. Isto kao što je naša realnost da smo postali predmet sprdnje i da niti jedan od viđenijih članova stranke već duže vrijeme ne može popiti kavu, a da ga dvoje, troje naših razočaranih birača ne pita “kada ćete maknuti Beru s čela stranke jer ste u protivnom naš glas izgubili”. Što se mene tiče, a mnogi su me to pitali u zadnjih nekoliko dana, ova odluka ne mijenja ništa. Nastavit ću raditi svoj posao na način kako sam to činio i do sada. Ukazivat ću na ono što ne valja u državi i u stranci, davat ću svoje prijedloge kako to popraviti i biti glasan kada to budem činio.
Odustajati ili otići iz SDP-a sada kada je teško neću, jer na to nemam nikakvo pravo. Upravo suprotno: sada je vrijeme kada treba pozvati sve one koji se žele boriti za bolju i pravedniju Hrvatsku, a ne vlastite pozicije, da nam se pridruže, da prvo popravimo SDP, a onda i državu – napisao je Grbin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba