PREZENTIRAN PROGRAM “S ODBOJKOM U ŠKOLU“, ZA DJEVOJČICE OD OSAM DO DESET GODINA

Mini odbojka igrat će se i u pet zagorskih osnovnih škola – u Maču, Zaboku, Bedekovčini, Krapinskim Toplicama i Brestovcu Orehovičkom

Objavljeno: 04.09.2018. zagorjeinternational

U Hotelu “Trakošćan” prezentiran je program “S odbojkom u školu”, u sklopu kojeg će se program mini odbojke za djevojčice uzrasta od osam do deset godina ove jeseni provoditi u pet osnovnih škola iz Krapinsko – zagorske županije (Mače, Zabok, Bedekovčina, Krapinske Toplice i Brestovec Orehovički) te u deset osnovnih škola u Varaždinskoj županiji.

Cilj programa

Glavni cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke, koja će im pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja. Program je prihvaćen i bit će financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske (SDUŠRH) sa 107.000 kuna, Varaždinske županije sa 16.000 i KZŽ s 8000 kuna. Nositelj programa je Odbojkaški savez Varaždinske županije.

Sportska oprema

Prezentaciji su, uz zamjenicu krapinsko – zagorskog župana Jasnu Petek, prisustvovali zamjenik državne tajnice SDUŠRH Krešimir Šamija, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, glasnogovornica Hrvatskog odbojkaškog saveza Iva Bule, povjerenik Odbojkaške regije Centar Željko Jurčević te ravnatelji osnovnih škola u kojima će se provoditi program, kao i članovi projektnog tima (profesori kineziologije) koji će biti neposredni izvršioci programa. Prezentaciju je otvorio Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, a prisutne je s programom upoznao Vladimir Grudenić, inicijator, tvorac i koordinator programa. Ravnateljima osnovnih škola podijeljene su odbojkaške lopte, odbojkaške mreže, antene i semafori, kao osnovni potrebni rekviziti, kako bi se odmah s početkom školske godine, krenulo u realizaciju programa. U programu su predviđena natjecanja kroz organizaciju turnira, za što će ekipe biti opremljene dresovima. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba