Veselo je danas u Desiniću, gdje se održava jedinstvena zagorska manifestacija – pjesme, plesa, dobre hrane i vina ne nedostaje

Pobjedničku bučnicu četvrtog “Bučnica festa” pripremila Villa “Zelenjak – Ventek” iz Kumrovca

Objavljeno: 26.08.2018. Jelena Jazbec

Villa “Zelenjak – Ventek” iz Kumrovca pobjednica je četvrte manifestacije “Bučnica fest”, koja se održava danas u sportskoj dvorani u Desiniću. U konkurenciji još šest sudionika – Hostel Kumrovec, “Grešna gorica”, Pekara “Veronika”, Restoran “Ratkay”, Caffe bar “Katarina” i Slastice “Tri užitka” – upravo je bučnica Ville Zelenjak osvojila nepce žirija u sastavu Branko Čukelj, direktor hrane i pića Hotela “Sheraton” i potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Martina Geršak, urednica portala “Fina Tina” i Anica Vinković, bivša šefica kuhinje u brojnim hotelima.
– Divan je osjećaj pobijediti, iako nam je važno i samo sudjelovati. Nije zahvalno reći da smo pobijedili konkurenciju, jer ipak smo mi svi kolege i redovito surađujemo. I da, naravno da postoji tajna pobjedničke bučnice, ali ona ne bi bila tajna, kada bih je otkrio – sa smiješkom nam je rekao Ivan Greblički, koji će uskoro preuzeti vođenje Ville “Zelenjak – Ventek”.

Promjena lokacije

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Krapinsko – zagorske županije, a organiziraju je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Općina Desinić, uz potporu Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije i tvrtke Vetropack. Iako je prvotno bilo zamišljeno da će se cjelodnevni program održavati na središnjem Trgu sv. Jurja, manifestacija je zbog kiše premještena u sportsku dvoranu.
– Program koji smo planirali na trgu, prebacili smo u sportsku dvoranu i zahvaljujem posjetiteljima koji su došli u stvarno lijepom broju, što potvrđuje da manifestacija ima svoju svrhu i da promovira našu zagorsku kuhinju, te da ponuda domaćih jela ima svoje tržište, svoje kupce, odnosno, ljubitelje dobre hrane. Za općine Desinić, Kumrovec i Zagorska Sela ova je manifestacije značajna zato što se na jednom mjestu promovira sve ono što kod nas turisti mogu dobiti i posjetiti – od dobre domaće hrane i domaćih proizvoda, pa sve do promocije smještajnih objekata, kojih imamo sve više – istaknuo je Milan Kladnički, direktor TZ-a Područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, dodavši kako svoje štandove na kojima promoviraju domaće proizvode, imaju 24 obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge.
I načelnik Desinića Zvonko Škreblin izuzetno je zadovoljan načinom na koji je manifestacija organizirana.
– Nismo se dali smesti, prije tri dana, kada smo vidjeli vremensku prognozu, našli smo zamjensku lokaciju, prionuli poslu i riješili to na adekvatan način. Mislim da možemo biti zadovoljni. Radi se o jednoj vrijednoj manifestaciji, jedinstvenoj u Hrvatskoj i nećemo je dati nikome – rekao je Škreblin.

“Festival okusa i mirisa”

Manifestaciju je posjetio i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je pohvalio rad TZ-a Područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, dodavši kako je “Bučnica fest” pravi festival okusa i mirisa Hrvatskog zagorja.
Rad Turističke zajednice pohvalio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Vidi se veliki napredak u turističkoj ponudi i organizaciji ove Turističke zajednice, od kada su se spojile tri općine, naravno, uz podršku Krapinsko – zagorske županije. Bučnica i štrukli prepoznatljivi su proizvodi Krapinsko – zagorske županije, a mi svim manifestacijama uvijek nastojimo dati i neki dodatni sadržaj. Vidite samo koliko se OPG-ova predstavlja danas ovdje – zaključio je župan Kolar.
Osim u demonstraciji pripreme i degustaciji bučnice, vina, raznih slastica i proizvoda OPG-ova, posjetitelji su mogli uživati u nastupima KUD-a Velika Horvatska i Desinićkih mažoretkinja, a sve do večernjih sati zabavljat će ih glazbeni sastav Optimisti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba