PREDSTAVLJEN PROJEKT “OK! OTKRIJMO KREATIVNOST“, VRIJEDAN GOTOVO 240.000 KUNA

ZA STARIJE OD 54: U tri umirovljenička doma i Galeriji grada Krapine, održavat će se radionice keramike i vitraja, uz mentorstvo renomiranih umjetnica

Objavljeno: 21.08.2018. ivanabelosevic

Pučko otvoreno učilište Krapina na konferenciji za medije predstavilo je projekt “OK! Otkrijmo kreativnost”, koji će doprinijeti raznovrsnosti ponude kulturnih i umjetničkih aktivnosti u Krapini i u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji, a ciljne skupine su osobe starije od 54 godine. Projekt je predstavila ravnateljica POU-a Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović.

Jedini u Županiji

–  Od pristiglih 186 prijava za financiranje, odabrano je ukupno 40 projekata, među njima i ovaj naš, jedini u Županiji. Ukupna vrijednost projekta je 238.862 kune, od čega EU sufinancira 203.032 kune, a ostalo će financirati Ministarstvo kulture. Trajanje projekta je godinu dana, do 23. srpnja 2019. – objasnila je ravnateljica Pavlović.

Održat će se pet ciklusa tematskih radionica.

– U tri doma umirovljenika, u Krapini, Loboru i Tuheljskim Toplica, to će biti jednodnevne radionice i u njima će sudjelovati korisnici tih domova. Ostale radionice održat će se u Galeriji grada Krapine i za njih će biti upućen javni poziv da zainteresirani mogu doći. Keramičke radionice održat će se zimi, a nakon toga u proljeće će biti radionice vitraja. Nakon njih će biti i izložbe tih radova. Tri ovdje u Krapini te po jedna u Svetom Ivanu Zelini i Slatini – dodala je Pavlović, dodajući da će se osobama koje će na radionice trebati putovati, nadoknaditi putni troškovi.

Renomirane umjetnice

Na konferenciji su bile i renomirane umjetnice koje će voditi radionice. Akademska slikarica Ljerka Njerš će održati keramičke radionice i njoj je iznimno drago da će se nešto takvo održati u Krapini, dok će akademska slikarica Dominique Jurić voditi radionice vitraja.

– Staklo je moj život i drago mi je što će se održati radionice vitraja, jer inače svi imaju neki strah od stakla. Inače radim s djecom, a sad će mi biti izazov raditi sa starijim osobama – rekla je Jurić.

Kiparica Mirjana Smolić vodit će radionice keramike u dva ciklusa. Ona je također istaknula da se veseli raditi sa starijima.

– Pokušat će napraviti neku skulpturu i tako si ostvariti želju iz djetinjstva – naglasila je Smolić.

Na konferenciji su bili i voditeljica projekta Vesna Kunštek te dogradonačelnik Krapine Drago Kozina.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba