Aktivisti Zagorske lige protiv raka i članovi ZDS-a posjetili udomiteljsku obitelj u M. Bistrici i Udrugu Sv. Ana u Loboru

Ugodno druženje i srca ispunjena ljubavlju – zbog toga sve vrijedi ponoviti

Objavljeno: 19.08.2018. AB

Glavna tajnica Zagorske demokratske stranke, Brigita Rogan, koja je ujedno i aktivistica Zagorske lige protiv raka, je sa suradnicima i kolegicama iz udruge posjetila nekoliko institucija i pojedinaca, kako bi im donijeli malo veselja, kakav prigodni poklon, podružili se, popričali i tako ispunili svoja, i srca ljudi koje su posjetili.

Uz pozdrave predsjednika ZDS-a, ujedno i predsjednika Zagorske lige protiv raka, dr. Stanka Beline, tako je obišla četiri žene starije životne dobi u udomiteljskoj obitelji u Mariji Bistrici koje je u svoj dom smjestila gospođa Nevenka Špoljarec.

Vedar duh

Ivku Pavlović, Baricu Kreber, Barbaru Čvek i najispunjeniju vedrim duhom među njima, 92-godišnju Anu Brezovečki, razveselio je ovaj susret. Gospođe su u ovaj dom došle jer nije imao tko o njima brinuti, a ovdje osim sve potrebne brige i njege imaju i novu obitelj te društva na pretek.

– Misao vodilja za ovakvu vrstu druženja bila je vezana uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, jer to je praznik i ovih žena, i bolesnih, i djece, i svih nas. Mislim da su ovakvi susreti najljepši način proslave tako velikog i važnog državnog blagdana – kazala je Brigita Rogan o razlozima posjećivanja, dodajući da Zagorska liga protiv raka ionako svojim djelovanjem brine o svakom stanovniku Krapinsko – zagorske županije, kupnjom medicinske opreme koja prvenstveno služi prevenciji, ali i u liječenju bolesti, dok se ZDS za ovaj potez odlučila umjesto tradicionalnog druženja uz Dan domovinske zahvalnosti.

Do novog susreta

Predvođene Brigitom Rogan žene su posjetile i suprugu preminulog branitelja Zlatka Kosira, Ivančicu Kosir u Bedekovčini, koja se upravo oporavlja od operacije karcinoma. Mnogo toga lijepog i veselog vidjelo se i doživjelo i u Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije “Sveta Ana” u Loboru, gdje se okupilo mnogo dječice i njihovih roditelja.

Dok je predsjednik Udruge Matija Mikulčić govorio o njihovim brojnim projektima, pridružila se i osnivačica, a sada i načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih. Ugodno druženje je potrajalo, a srca će dugo biti ispunjena ljubavlju – sve do novog susreta s ovim i drugim potrebitim stanovnicima Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba